Και ναι!!!! Είχα γενέθλια! Και φυσικά μου έφτιαξα τούρτα! Και φυσικά ήταν σοκολάτα! Χρόνια μου πολλά και ότι επιθυμώ! Εδώ είναι η συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας και όλη την τούρτα μου! Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμη, φουλ σοκολατένια και πολύ εμφανίσιμη μπορώ να πω. Μπορείς να την δοκιμάσεις. Είναι οικονομική αν σκεφτείς ότι βγάνει περίπου ενάμιση με δύο κιλά!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ΓΙΩΤΗΣ με άρωμα βανίλιας (το οποίο ανακάλυψα προχθές και ενθουσιάστηκα)
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 μπέικιν πάουντερ
50 γρ. κακάο
Σιρόπι 200 γρ. Νερό
150 γρ. Ζάχαρη
Για την κρέμα μια κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά της σούπας κακάο
Για το γλάσσο 150 γραμμάρια κουβερτούρα και ένα μικρό γάλα 170 γραμμάρια
Εκτέλεση
Χτύπησε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξε την μαργαρίνη λιωμένη. Χτύπησε τα ασπράδια σε μαρέγκα, πρόσθεσε μέσα στο άλλο μείγμα με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακάτεψε απλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ψήσε σε βουτυρωμένη φόρμα 22 εκατοστών στους 170°C για 45-50 λεπτά. Όσο ψήνεται φτιάξε το σιρόπι. Βράσε 5 λεπτά όλα τα υλικά μεταξύ τους! Άφησε να κρυώσει καλά και κόψε στη μέση οριζόντια και προσεκτικά. Πάνω σε ένα ξύλο κοπής βάλε τα δύο κομμάτια και ρίξε το σιρόπι. Άσε μισή ώρα και μετά ξεκινά να στήνεις. Όσο περιμένεις χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μόλις αφρατέψει ρίξε το κακάο χτύπησε λίγο ακόμα. Για το γλάσσο ψιλόκοψε την σοκολάτα και ζέστανε το γάλα ανακάτεψε καλά!
Στήσιμο δεν υπάρχει κάτι στάνταρ όπως σου αρέσει. Εγώ εδώ κατά την λογική φυσικά ένα παντεσπάνι πάνω ένα κάτω στη μέση την κρέμα και από πάνω κάλυψα με την σοκολάτα! Στόλισα με διαφιρα σοκολατάκια και τρούφα κι έτοιμη! Άσε να σταθεί μια ώρα στο ψυγείο πριν την κόψεις!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου