Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό ψυγείου

Αυτά τα γλυκά που φτιάχνω τελευταία... Χωρίς όνομα, χωρίς ταυτότητα, οικονομικά, εύκολα και πολύ νόστιμα! Άλλο ένα λοιπόν προσθέτω σήμερα στην λίστα μου σ αυτά τα γλυκάκια!


Υλικά
1 κρέμα γάλακτος
500 γρ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
1 πακέτο σαβαγιάρ
50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Στρώσε τα σαβαγιάρ σε ένα πυρέξ. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το γάλα την ζάχαρη το κορν φλάουρ και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βάλε σε σιγανή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις την κατεβάσεις από την φωτιά πρόσθεσε το μισό φακελάκι ζελέ μέσα και ανακάτεψε λίγο. Βάλε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και ανακάτεψε καλά! Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο ζελέ σε σαντιγί. Και αφού κρυώσει η άλλη κρέμα του γλυκού άπλωσε από πάνω. Άσε να σταθεί στο ψυγείο μια ώρα και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...
283,250