Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό ψυγείου

Αυτά τα γλυκά που φτιάχνω τελευταία... Χωρίς όνομα, χωρίς ταυτότητα, οικονομικά, εύκολα και πολύ νόστιμα! Άλλο ένα λοιπόν προσθέτω σήμερα στην λίστα μου σ αυτά τα γλυκάκια!


Υλικά
1 κρέμα γάλακτος
500 γρ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
1 πακέτο σαβαγιάρ
50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Στρώσε τα σαβαγιάρ σε ένα πυρέξ. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το γάλα την ζάχαρη το κορν φλάουρ και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βάλε σε σιγανή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις την κατεβάσεις από την φωτιά πρόσθεσε το μισό φακελάκι ζελέ μέσα και ανακάτεψε λίγο. Βάλε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ και ανακάτεψε καλά! Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο ζελέ σε σαντιγί. Και αφού κρυώσει η άλλη κρέμα του γλυκού άπλωσε από πάνω. Άσε να σταθεί στο ψυγείο μια ώρα και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια