Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κηρήθρα σπιτική (honeycomb)

Όχι η κανονική φυσικά αλλά κάπως αλλιώς, τεχνιτή με ζάχαρη το ίδιο νόστιμη και λιώνει στο στόμα! Κυρίως πιο κατάλληλη για στολισμό κάποιας τούρτας, αλλά και για γλυκό!


Υλικά

160 γρ. ζάχαρη 

25 γρ. μέλι

60 γρ. μέλι 

30 γρ. νερό

7 γρ. σόδα μαγειρική 


Εκτέλεση

 Ετοίμασε ένα ρηχό ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα. Για να φτιάξεις την κηρήθρα, βαλε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη και το νερό σε ένα τηγάνι. Άφησε να βράζει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνέχισε να βράζεις το μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα! Ζέστανε μέχρι να έχεις μια καραμέλα που θα έχει φτάσει τους 150 βαθμούς (αν έχεις θερμόμετρο) ή μέχρι να πάρει ωραίο μελένιο χρώμα. Τράβα από τη φωτιά, ριξε τη σόδα, (με ΠΡΟΣΟΧΉ γιατί το μείγμα αφρίζει πολύ), ανακατεύεις  καλά και κατευθείαν αδειάζεις το μείγμα στο ταψί που είχες ετοιμάσει (ΠΡΟΣΟΧΗ - μην ακουμπάς το μείγμα γιατί είναι καραμέλα και θα σε κάψει). Μην χρησιμοποιήσεις κάτι για να το ισιώσεις γιατί θα μειωθεί ο όγκος του! Άφησε μισή ώρα να κρυώσει! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...