Υλικά
160 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μέλι
60 γρ. μέλι
30 γρ. νερό
7 γρ. σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
Ετοίμασε ένα ρηχό ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα. Για να φτιάξεις την κηρήθρα, βαλε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη και το νερό σε ένα τηγάνι. Άφησε να βράζει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνέχισε να βράζεις το μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα! Ζέστανε μέχρι να έχεις μια καραμέλα που θα έχει φτάσει τους 150 βαθμούς (αν έχεις θερμόμετρο) ή μέχρι να πάρει ωραίο μελένιο χρώμα. Τράβα από τη φωτιά, ριξε τη σόδα, (με ΠΡΟΣΟΧΉ γιατί το μείγμα αφρίζει πολύ), ανακατεύεις καλά και κατευθείαν αδειάζεις το μείγμα στο ταψί που είχες ετοιμάσει (ΠΡΟΣΟΧΗ - μην ακουμπάς το μείγμα γιατί είναι καραμέλα και θα σε κάψει). Μην χρησιμοποιήσεις κάτι για να το ισιώσεις γιατί θα μειωθεί ο όγκος του! Άφησε μισή ώρα να κρυώσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου