Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πιο σοκολατένιο κέικ

Αν σου αρέσει η σοκολάτα έχω ένα πόιντ, αν πάλι σ αρέσουν και τα κέικ έχω ένα δεύτερο! Η αλήθεια είναι ότι φτιάχτηκε κατά λάθος! Αλλά θα είναι τα ωραία, τα τυχαία!

150 γρ. σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
225 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
100 γρ. καρύδια τριμμένα
80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 κακάο
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα

Υλικά
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτύπησε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά μέσα σταδιακά. Βαλε το αλάτι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε για λίγο να ομογενοποιηθούν. Ρίξε το μείγμα σε βούτυρο-κακαομενο (δεν υπάρχει τέτοια λέξη) ταψί 22 εκατοστών και ψήσε για 40-45 λεπτά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια