Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορμός βανίλια-σοκολάτα

Συνταγή που για πρώτη φορά έφτιαξα και εκτός από κάποια εμφανισιακά λαθάκια γευστικά το πέτυχα τολμώ να πω! Μάζεψα θετικά σχόλια για αυτό το γλυκό!


ΥΛΙΚΆ:
Παντεσπάνι: 140 γρ. ζάχαρη
6 κρόκους
6 ασπράδια
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια

Γέμιση: 1 κουτί μόρφατ
50 γρ. γαλα
1 βανίλια
50 γρ. σοκολάτα λιωμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Παντεσπάνι: Χτυπάς τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι ν'ασπρισουν. Την υπόλοιπη ζάχαρη βαλτή στο μίξερ με τ'ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Άδειασε την μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανανάτεψε απαλά με σπάτουλα και ρίξε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, συνέχισε το χτύπημα και πρόσθεσε την υπόλοιπη μαρέγκα. Άπλωσε σε ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα να γίνει μια λεπτή στρώση. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί βγάλε από το ταψί σε ένα πανί και ρόλαρε να πάρει την φόρμα του. Άσε να κρυώσει έτσι και ξετύλιξε απαλά! Για την γέμιση χτυπούσε την κρέμα με το γάλα και την βανίλια. Λιώσε την σοκολάτα και μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίξε την μέσα άπλωσε πάνω στο παντεσπάνι και ρόλαρε πάλι. Βάλε να κρυώσει στο ψυγείο! Εγώ εδώ έχω βάλει χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι απαραίτητο! Αν θέλεις να κάνεις σοκολατένιο το παντεσπάνι αφαίρεσε 25 γραμμάρια αλεύρι και πρόσθεσε στην θέση του κακάο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια