Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Waffle cone cake ή κέικ σε χωνάκι παγωτού



Εμφανισιακά καλό ε? Πολύ καλό! Στην πραγματικότητα είναι ένα κέικ βανίλιας με καρύδια, πορτοκαλί και λίγο χρώμα έεετσι για την τσαχπινιά! 😂

Εμφανισιακά καλό ε? Πολύ καλό! Στην πραγματικότητα είναι ένα κέικ βανίλιας με καρύδια, πορτοκαλί και λίγο χρώμα έεετσι για την τσαχπινιά! 😂

Υλικά 
½ πακέτο μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
½ ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλλίνη
Κυπελάκια βάφλας για παγωτό

Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη για πέντε λεπτά και μετά  ρίξε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν πρόσθεσε τα καρύδια,το ξύσμα πορτοκαλιού,την βανιλλίνη, τον χυμό και συνέχισε το χτύπημα. Τέλος ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι και αν έχεις επιλέξει κάποιο χρώμα. Γέμισε μέχρι τα ¾ το κάθε κυπελάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στόλισε και σέρβιρε σαν να ήταν παγωτό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...