Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Waffle cone cake ή κέικ σε χωνάκι παγωτού



Εμφανισιακά καλό ε? Πολύ καλό! Στην πραγματικότητα είναι ένα κέικ βανίλιας με καρύδια, πορτοκαλί και λίγο χρώμα έεετσι για την τσαχπινιά! 😂

Εμφανισιακά καλό ε? Πολύ καλό! Στην πραγματικότητα είναι ένα κέικ βανίλιας με καρύδια, πορτοκαλί και λίγο χρώμα έεετσι για την τσαχπινιά! 😂

Υλικά 
½ πακέτο μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
½ ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανιλλίνη
Κυπελάκια βάφλας για παγωτό

Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη για πέντε λεπτά και μετά  ρίξε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν πρόσθεσε τα καρύδια,το ξύσμα πορτοκαλιού,την βανιλλίνη, τον χυμό και συνέχισε το χτύπημα. Τέλος ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι και αν έχεις επιλέξει κάποιο χρώμα. Γέμισε μέχρι τα ¾ το κάθε κυπελάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στόλισε και σέρβιρε σαν να ήταν παγωτό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια