Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μελομακάρονα Εύκολα & Γρήγορα

Λοιπόν ναι ήρθε η εποχή των Melomakarona VS Kourampiedes! Αλλά είναι και οι άλλοι  οι ουδέτεροι, οι νησιώτες οι "ΑΑΑ φτιάξε και δίπλες ρε τι φλώρικα είναι αυτα! Όλοι τέτοια τρώνε ρε" Εδώ, βρήκα τις δύο πιο εύκολες συνταγές για αυτά τα παραδοσιακά χριστουγιεννιάτικα γλυκά! 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά
3 φλ. λάδι
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
1 φλ. ζάχαρη
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
100 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.γλ. κανελογαρύφαλλο σκόνη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
3 φλ. μέλι

    1. Εκτέλεση
    2. Ξεκίνα την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι γιατί πρέπει να κρυώσει για να σιροπιάσεις τα μελομακάρονα καυτά μόλις βγουν απ τον φούρνο! Βάλε όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι, εκτός απ το μέλι. Μόλις πάρει βράση άσε για δυο λεπτά κατέβασε από την φωτιά. Εδώ ρίχνεις το μέλι ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και αρχίζεις την ζύμη! Χτυπάς πρώτα την ζάχαρη με το λάδι σε ένα μπολ, να διαλυθεί η ζάχαρη. Και μετά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υγρά. Βάλε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα καρύδια και ανακάτεψε με μία ξύλινη κουτάλα για λίγη ώρα ίσα να αναμιχθούν όλα τα υλικά! Ψήσε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο! ΠΡΟΣΟΧ¨Η!!! Δεν θέλουν πολύ ώρα ανακάτεμα γιατί θα βγει όλο τους το λάδι και θα χαλάσει η ζύμη! Και μην χρησιμοποιείς μίξερ! Μόλις βγουν τα σιροπιάζεις στο κρύο σιρόπι και πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...