Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Quiche Lorraine (Κις Λορέν)

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαξανά φτιάξει και την έκανα πριν λίγες μέρες! Γενικά η κρέμα γάλακτος στα φαγητά δεν μου αρέσει και πολύ! Όταν όμως δοκίμασα την πρώτη μπουκιά μου ήρθε μια γεύση περίπου σαν πίτσα και περίπου σαν  σουφλέ! Η όλη διαδικασία ήταν απλή και εύκολη και έγινε σχετικά γρήγορα! Είναι ένα πλούσιο πιάτο και μπορεί με σα κατ στο πλάι να είναι ένα κυρίως γεύμα! Βασικά υλικά είναι η κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το τυράκι, από εκεί και πέρα εμπλουτίστε όπως θέλεις την τάρτα σου!

Υλικά
1 δόση ζύμη για τάρτες
Για τη γέµιση
200 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξε την ζύμη όπως αναφέρω στη συνταγή, ψήσε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και άσε να κρυώσει λίγο ή βάση μόνο! Όσο θα κρυώνει φτιάξε τη γέµιση της κις λορέν. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά ψήσε για 2-3 λεπτά τα ψιλοκοµµένο αλλαντικά. Σε ένα µπολ, ανάμειξε τα αυγά, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο, τα αλλαντικά και αλατοπιπερώνουµε. Βάλε στην τάρτα λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Ψήσε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Άσε την quiche να κρυώσει για 15-20 λεπτά και μετά κόψε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!