Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Quiche Lorraine (Κις Λορέν)

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαξανά φτιάξει και την έκανα πριν λίγες μέρες! Γενικά η κρέμα γάλακτος στα φαγητά δεν μου αρέσει και πολύ! Όταν όμως δοκίμασα την πρώτη μπουκιά μου ήρθε μια γεύση περίπου σαν πίτσα και περίπου σαν  σουφλέ! Η όλη διαδικασία ήταν απλή και εύκολη και έγινε σχετικά γρήγορα! Είναι ένα πλούσιο πιάτο και μπορεί με σα κατ στο πλάι να είναι ένα κυρίως γεύμα! Βασικά υλικά είναι η κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το τυράκι, από εκεί και πέρα εμπλουτίστε όπως θέλεις την τάρτα σου!

Υλικά
1 δόση ζύμη για τάρτες
Για τη γέµιση
200 γρ. αλλαντικά ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξε την ζύμη όπως αναφέρω στη συνταγή, ψήσε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και άσε να κρυώσει λίγο ή βάση μόνο! Όσο θα κρυώνει φτιάξε τη γέµιση της κις λορέν. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά ψήσε για 2-3 λεπτά τα ψιλοκοµµένο αλλαντικά. Σε ένα µπολ, ανάμειξε τα αυγά, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο, τα αλλαντικά και αλατοπιπερώνουµε. Βάλε στην τάρτα λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Ψήσε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Άσε την quiche να κρυώσει για 15-20 λεπτά και μετά κόψε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια