Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Το λες και gluten free αγαπητέ/αγαπητή μου! Μιας και είναι της μόδας! Το λες όμως και θέλω-σοκολατένιο-γλυκό-με-λιγότερες-θερμίδες-άρα-λιγότερες-ενοχές. Σοκομάφιν. Χωρίς αλεύρι. Τα αμύγδαλα θα έρθουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι λοιπόν! Θα τα τρίψεις με λίγη ζαχαρίτσα (για να διευκολύνεις το τρίψιμο και να γίνουν σκόνη)! Έτσι πούδρα, όμοια σαν αλεύρι δηλαδή! Αυτό θα δώσει το κάτι παραπάνω στο γλυκάκι σου! Επίσης θα τα κρατήσει και ζουμερά! Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις ένα μέρος των αμυγδαλών (το 1/4 δηλαδή) με άλλο ξηρό καρπό!

Υλικά
175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!