Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Το λες και gluten free αγαπητέ/αγαπητή μου! Μιας και είναι της μόδας! Το λες όμως και θέλω-σοκολατένιο-γλυκό-με-λιγότερες-θερμίδες-άρα-λιγότερες-ενοχές. Σοκομάφιν. Χωρίς αλεύρι. Τα αμύγδαλα θα έρθουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι λοιπόν! Θα τα τρίψεις με λίγη ζαχαρίτσα (για να διευκολύνεις το τρίψιμο και να γίνουν σκόνη)! Έτσι πούδρα, όμοια σαν αλεύρι δηλαδή! Αυτό θα δώσει το κάτι παραπάνω στο γλυκάκι σου! Επίσης θα τα κρατήσει και ζουμερά! Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις ένα μέρος των αμυγδαλών (το 1/4 δηλαδή) με άλλο ξηρό καρπό!

Υλικά
175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια