Το λες και gluten free αγαπητέ/αγαπητή μου! Μιας και είναι της μόδας! Το λες όμως και θέλω-σοκολατένιο-γλυκό-με-λιγότερες-θερμίδες-άρα-λιγότερες-ενοχές. Σοκομάφιν. Χωρίς αλεύρι. Τα αμύγδαλα θα έρθουν να αντικαταστήσουν το αλεύρι λοιπόν! Θα τα τρίψεις με λίγη ζαχαρίτσα (για να διευκολύνεις το τρίψιμο και να γίνουν σκόνη)! Έτσι πούδρα, όμοια σαν αλεύρι δηλαδή! Αυτό θα δώσει το κάτι παραπάνω στο γλυκάκι σου! Επίσης θα τα κρατήσει και ζουμερά! Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις ένα μέρος των αμυγδαλών (το 1/4 δηλαδή) με άλλο ξηρό καρπό!
Υλικά
175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
175 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα 65-70%
3/4 κούπας τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κακάο σκόνη
5 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά.
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 140 βαθμούς Κελσίου. Βάλε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ βάλε την πούδρα αμυγδάλου και το κακάο. Ρίξε το ζεστό μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά ενδιάμεσα, να απορροφάται καλα το ένα πριν προσθέσεις το επόμενο. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Γέμισε τα 3/4 της θηκης του καθε μάφιν! Ψήσε για 30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου