Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Brownie χωρίς αλεύρι

Υλικά
225 γρ. ανάλατο βούτυρο
225 γρ. κουβερτούρα 70% ψιλοκομμένη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σαν πούδρα 
45 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένο
45 γρ. φυστίκια Αιγίνης ολόκληρα

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Σε μπεν μαρί βάλε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί και ανακάτευε να λιώσουν. Μόλις ενωθούν ρίξε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά. Άσε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτύπησε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν λίγο και πρόσθεσε εκεί την σοκολάτα. Συνέχισε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξε εκεί τους ξηρούς καρπούς. Βάλε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 25-30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια