Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Brownie χωρίς αλεύρι

Υλικά
225 γρ. ανάλατο βούτυρο
225 γρ. κουβερτούρα 70% ψιλοκομμένη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σαν πούδρα 
45 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένο
45 γρ. φυστίκια Αιγίνης ολόκληρα

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Σε μπεν μαρί βάλε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί και ανακάτευε να λιώσουν. Μόλις ενωθούν ρίξε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά. Άσε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτύπησε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν λίγο και πρόσθεσε εκεί την σοκολάτα. Συνέχισε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξε εκεί τους ξηρούς καρπούς. Βάλε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 25-30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...