Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια με κρέμα και φρούτα

Χμ.... Σαν πολλά γλυκά να χω φτιάξει τελευταία... Αλλά οκ οκ δεν πιάνονται οι δύο τελευταίες συνταγές γατί είναι λάιτ χωρίς αλεύρι άρα είμαι σε λογικά πλαίσια! Όπως σας έχω ξανά πει δεν είμαι και πολύ της σοκολάτας, μου αρέσουν τα λευκά γλυκά κυρίως αν είναι και μαλακά! Καλοκαιριάζει κι έτσι, για το καλό, είπα να βάλω κι ένα φρουτάκι, να είναι το γλυκό πιο σε... σάμερ μουντ! Τώρα που το καλοκαίρι έχουμε και πιο συχνές επισκέψεις το προτείνω και για κέρασμα! Είναι πολύ εύκολο, μπορεί να σου φαίνονται πολλά άλλα και οι δύο συνταγές ειναι γρήγορες και εύκολες!

Υλικά
1 δόση ζύμη για τάρτα
1 δόση κρέμα πατισερί
Φρούτα της αρεσκείας σου (εδώ σύκα)
Εκτέλεση
Φτιάξε την ζύμη και χώρισε σε δύο μέρη! Άνοιξε τα κομμάτια της ζύμης σε λεπτά φύλλα, κόψε σε δώδεκα μέρη (έξι κάθε φύλλο). Μοίρασε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν! Ψήσε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά! Άσε να κρυώσουν! Κάνε και την κρέμα πατισερί! Βάλε στην επιφάνεια της κρέμας ζελατίνα για να μην κάνει κρούστα! ΆΦησε να κρυώσει και μόλις γίνει αυτό ανακάτεψε καλά με σύρμα να αφρατέψει η κρέμα! Μοίρασε την κρέμα στις ψημμένες φωλίτσες και βάλε απο πάνω ότι σου αρέσει! Ταιριάζει (εκτός απο τα φρούτα) η σοκολάτα, η καραμέλα ή ακόμη και σάλτσα φρούτων! Ακόμη, αν θέλεις και σου αρέσει, μπορείς να βάλεις μία κουταλιά της σούπας κακάο απο την αρχή, ή για έξτρα σοκολατένια γεύση λιώσε λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα (50-70γρ.) και ανακάτεψε εκτός φωτιάς να λιώσει η σοκολάτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!