Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια με κρέμα και φρούτα

Χμ.... Σαν πολλά γλυκά να χω φτιάξει τελευταία... Αλλά οκ οκ δεν πιάνονται οι δύο τελευταίες συνταγές γατί είναι λάιτ χωρίς αλεύρι άρα είμαι σε λογικά πλαίσια! Όπως σας έχω ξανά πει δεν είμαι και πολύ της σοκολάτας, μου αρέσουν τα λευκά γλυκά κυρίως αν είναι και μαλακά! Καλοκαιριάζει κι έτσι, για το καλό, είπα να βάλω κι ένα φρουτάκι, να είναι το γλυκό πιο σε... σάμερ μουντ! Τώρα που το καλοκαίρι έχουμε και πιο συχνές επισκέψεις το προτείνω και για κέρασμα! Είναι πολύ εύκολο, μπορεί να σου φαίνονται πολλά άλλα και οι δύο συνταγές ειναι γρήγορες και εύκολες!

Υλικά
1 δόση ζύμη για τάρτα
1 δόση κρέμα πατισερί
Φρούτα της αρεσκείας σου (εδώ σύκα)
Εκτέλεση
Φτιάξε την ζύμη και χώρισε σε δύο μέρη! Άνοιξε τα κομμάτια της ζύμης σε λεπτά φύλλα, κόψε σε δώδεκα μέρη (έξι κάθε φύλλο). Μοίρασε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν! Ψήσε στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά! Άσε να κρυώσουν! Κάνε και την κρέμα πατισερί! Βάλε στην επιφάνεια της κρέμας ζελατίνα για να μην κάνει κρούστα! ΆΦησε να κρυώσει και μόλις γίνει αυτό ανακάτεψε καλά με σύρμα να αφρατέψει η κρέμα! Μοίρασε την κρέμα στις ψημμένες φωλίτσες και βάλε απο πάνω ότι σου αρέσει! Ταιριάζει (εκτός απο τα φρούτα) η σοκολάτα, η καραμέλα ή ακόμη και σάλτσα φρούτων! Ακόμη, αν θέλεις και σου αρέσει, μπορείς να βάλεις μία κουταλιά της σούπας κακάο απο την αρχή, ή για έξτρα σοκολατένια γεύση λιώσε λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα (50-70γρ.) και ανακάτεψε εκτός φωτιάς να λιώσει η σοκολάτα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια