Το καλοκαίρι (αν και ο καιρός δεν το δείχνει) είναι εδώ! Κι ένα απο τα καλοκαιρινά φρούτα είναι και το κεράσι! Δοκίμασε το, το έφτιαξα πρώτη φορά κι εντυπωσιάστηκα!
Υλικά
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιλλίνες
150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
100 γρ. χυμός κεράσι ή βύσσινο
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιλλίνες
150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
100 γρ. χυμός κεράσι ή βύσσινο
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίψε με τα χέρια μας τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί. Στη συνέχεια βάλε την ζάχαρη και τις βανιλλίνες και κατόπιν τα κεράσια και συνέχισε το ανακάτεμα. Πρόσθεσε και το χυμό και ανακάτεψε νδεσουνα τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίξε το μείγμα! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50. Έλεγξε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δεις εάν έχει μείνει στο μαχαίρι είναι άψητο. Αν το μαχαίρι μας είναι καθαρό, τότε το βγάλε από τον φούρνο, διαφορετικά συνέχισε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.
Κοσκίνισε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίψε με τα χέρια μας τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί. Στη συνέχεια βάλε την ζάχαρη και τις βανιλλίνες και κατόπιν τα κεράσια και συνέχισε το ανακάτεμα. Πρόσθεσε και το χυμό και ανακάτεψε νδεσουνα τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίξε το μείγμα! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50. Έλεγξε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δεις εάν έχει μείνει στο μαχαίρι είναι άψητο. Αν το μαχαίρι μας είναι καθαρό, τότε το βγάλε από τον φούρνο, διαφορετικά συνέχισε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου