Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με κεράσια

Το καλοκαίρι (αν και ο καιρός δεν το δείχνει) είναι εδώ! Κι ένα απο τα καλοκαιρινά φρούτα είναι και το κεράσι! Δοκίμασε το, το έφτιαξα πρώτη φορά κι εντυπωσιάστηκα!

Υλικά
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιλλίνες
150-200 γρ. κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσια
100 γρ. χυμός κεράσι ή βύσσινο
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο και τρίψε με τα χέρια μας τη ζύμη των υλικών μέχρι να ψιχουλιαστεί. Στη συνέχεια βάλε την ζάχαρη και τις βανιλλίνες και κατόπιν τα κεράσια και συνέχισε το ανακάτεμα. Πρόσθεσε και το χυμό και ανακάτεψε νδεσουνα τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίξε το μείγμα! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μας στους 180-200°C και ψήνουμε για 45-50. Έλεγξε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ για να δεις εάν έχει μείνει στο μαχαίρι είναι άψητο. Αν το μαχαίρι μας είναι καθαρό, τότε το βγάλε από τον φούρνο, διαφορετικά συνέχισε το ψήσιμό του για λίγο ακόμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια