Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαζάνια με νηστίσιμη γέμιση


ΥΛΙΚΑ
6 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λουρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια

Ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Γέμιση:
300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κ.γλ. αλάτι (προαιρετικό)
2 κ.γλ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. βασιλικό
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σώταρε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύεις με τη σάλτσα για ζυμαρικά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. ‘Απλωσε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάλε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω άπλωσε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίξε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Βάλε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος περίχυσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τύλιξε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήσε έτσι για 30'. Βγάλε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'. Πασπάλισε από το φούρνο και ρίξε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...