Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαζάνια με νηστίσιμη γέμιση


ΥΛΙΚΑ
6 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λουρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια

Ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Γέμιση:
300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κ.γλ. αλάτι (προαιρετικό)
2 κ.γλ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. βασιλικό
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σώταρε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύεις με τη σάλτσα για ζυμαρικά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. ‘Απλωσε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάλε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω άπλωσε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίξε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Βάλε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος περίχυσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τύλιξε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήσε έτσι για 30'. Βγάλε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'. Πασπάλισε από το φούρνο και ρίξε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια