ΥΛΙΚΑ
6 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λουρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια
Ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Γέμιση:
300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κ.γλ. αλάτι (προαιρετικό)
2 κ.γλ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. βασιλικό
½ κ.γλ. δενδρολίβανο
½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σώταρε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύεις με τη σάλτσα για ζυμαρικά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. ‘Απλωσε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάλε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω άπλωσε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίξε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Βάλε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος περίχυσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τύλιξε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήσε έτσι για 30'. Βγάλε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'. Πασπάλισε από το φούρνο και ρίξε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.
Σώταρε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζεις από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύεις με τη σάλτσα για ζυμαρικά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς. ‘Απλωσε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάλε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω άπλωσε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκέπασε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίξε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Βάλε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος περίχυσε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τύλιξε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήσε έτσι για 30'. Βγάλε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'. Πασπάλισε από το φούρνο και ρίξε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου