Δεν χρειάζεται να νηστεύεις για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο κέικ με ελαιόλαδο! Το μυστικό είναι το καλό ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις!
Υλικά
½ φλ. Ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλ. κονιάκ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. σταφίδες
½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. σόδα
1 ½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλ. κονιάκ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. σταφίδες
½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. σόδα
1 ½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό, τη ζάχαρη και ανέμειξε καλά να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη! Ρίξε σιγά σιγά όλα τα στερεά υλικά. Ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά. Άδειασε το μίγμα σε φόρμα που έχεις λαδώσει και αλευρώσει και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 60 λεπτά.
Σε μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό, τη ζάχαρη και ανέμειξε καλά να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη! Ρίξε σιγά σιγά όλα τα στερεά υλικά. Ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά. Άδειασε το μίγμα σε φόρμα που έχεις λαδώσει και αλευρώσει και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 60 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου