Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο κέικ κανέλας

Δεν χρειάζεται να νηστεύεις για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο κέικ με ελαιόλαδο! Το μυστικό είναι το καλό ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις!

Υλικά 
½ φλ. Ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλ. κονιάκ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. σταφίδες
½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. σόδα
1 ½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό, τη ζάχαρη και ανέμειξε καλά να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη! Ρίξε σιγά σιγά όλα τα στερεά υλικά. Ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά. Άδειασε το μίγμα σε φόρμα που έχεις λαδώσει και αλευρώσει και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 60 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια