Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νηστίσιμο κέικ κανέλας

Δεν χρειάζεται να νηστεύεις για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο κέικ με ελαιόλαδο! Το μυστικό είναι το καλό ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις!

Υλικά 
½ φλ. Ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλ. κονιάκ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. σταφίδες
½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γλ. σόδα
1 ½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό, τη ζάχαρη και ανέμειξε καλά να λιώσει σχεδόν η ζάχαρη! Ρίξε σιγά σιγά όλα τα στερεά υλικά. Ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά. Άδειασε το μίγμα σε φόρμα που έχεις λαδώσει και αλευρώσει και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 60 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...