Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σουφλέ αλλιώς... (με σοκολατάκι)

Δύσκολο το σουφλέ... Μέχρι να βρεις τις σωστές αναλογίες, τον σωστό τρόπο ψησίματος, δύσκολο το σουφλέ λέμε... Αλλά όχι πια! Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής... Κυριακή απόγευμα, λέει ο αδελφός, ένα γλυκό για ΣΟΥΚΟΥ δε μας έφτιαξες! Να σου πω την αλήθεια ήθελα κι εγώ ένα γλυκό, σοκολατένιο και ζουμερό! Κανω ένα απλό μείγμα για κέικ, είχα και σοκολατάκια, τσουπ έβαλα και σε κάθε φωλίτσα ένα σοκολατάκι! Προθέρμανα καλά τον φούρνο δέκα λεπτάκια μέσα κι ωωωωπ... Γίνεται εύκολα και γρήγορα! Έχεις την σιγουριά ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θες! 

Υλικά
1 αυγό
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαργαρίνη
5-6 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 βανιλλίνη
6 σοκολατάκια με γέμιση ποτό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτύπησε το αυγό με την βανιλλίνη να ασπρίσει το μείγμα! Ψιλόκοψε την κουβερτούρα και λιώσε την μαζι με τη μαργαρίνη στο μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Πρόσθεσε την λιωμένη σοκολάτα στο αυγό χτύπα καλά να αναμειχθεί. Πρόσθεσε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά! Σε βουτυρωμένες φωλιές για μάφιν βάλε μια κουταλια της σούπας από το μείγμα! Πρόσθεσε ένα σοκολατάκι (ξέρεις αυτό με το ποτό και το κόκκινο περιτύλιγμα) ρίξε άλλη μια κουταλιά μείγματος πάνω και ψησε για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...