Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιουβέτσι θαλασσινών

Το γιουβέτσι είναι κατ'εξοχήν στην Ελλάδα Κυριακάτικο φαγητό! Έλα όμως που είναι Σαρακοστή... Λοιπόν πιθανών να έχεις ακούσει ότι υπάρχει σαν συνταγή! Αλλά λες θα ναι δυσκολο, και δεν μπορω κι ετσι, θέλει χρόνο, θέλει τέχνη, θα λασπώσει το κριθαράκι, θα μείνει άψητο δεν ξέρω αναλογίες κτλ κτλ κτλ! Τέρμα οι δικαιολογίες κυρίες και κύριοι! Θα μπορούσα να τρώω αυτό το φαγητό κάθε μέρα! Δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα γίνει το αγαπημένο σου! Εδώ να σου πω ότι στο τέλος το κριθαράκι θα είναι σωστά μαγειρεμένο και το φαγητό θα έχει  το λάδι του! Ενώ αν μείνει θα είναι εξίσου νόστιμο και σπυρωτό και το βράδυ! Είναι πολύ απλή συνταγή και στην εκτέλεση της απλή και εύκολη! Μόνο πρόσεξε. αν χρησιμοποιήσεις θαλασσινά φρέσκα και όχι κατεψυγμένα, το αλάτι γιατί τα θαλασσινά έχουν το δικό τους!

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 σακουλάκι μιξ θαλασσινών σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 φλ. κ.σ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κουτάλα ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 1/2 lt. νερό
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμαίνετε. Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα! Μόλις σοταριστούν πρόσθεσε τα θαλασσινά. Σβήσε με το κρασί! Μετά από 2-3 λεπτά βάλε την ντοματα και το νερό. Ρίξε αλάτι και πιπέρι, σκέπασε και άσε να πάρει βράση! Βάλε το κριθαράκι στο ταψί του φούρνου! Μόλις πάρει βράση η σάλτσα με τα θαλασσινά, ρίξε την προσεκτικά μέσα στο ταψί, ανακάτεψε λίγο, και βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πιεί όλα τα υγρα το κριθαράκι! Μην ξεχνάς να ανακατεύεις που και που με ξύλινη κουτάλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!