Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιουβέτσι θαλασσινών

Το γιουβέτσι είναι κατ'εξοχήν στην Ελλάδα Κυριακάτικο φαγητό! Έλα όμως που είναι Σαρακοστή... Λοιπόν πιθανών να έχεις ακούσει ότι υπάρχει σαν συνταγή! Αλλά λες θα ναι δυσκολο, και δεν μπορω κι ετσι, θέλει χρόνο, θέλει τέχνη, θα λασπώσει το κριθαράκι, θα μείνει άψητο δεν ξέρω αναλογίες κτλ κτλ κτλ! Τέρμα οι δικαιολογίες κυρίες και κύριοι! Θα μπορούσα να τρώω αυτό το φαγητό κάθε μέρα! Δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα γίνει το αγαπημένο σου! Εδώ να σου πω ότι στο τέλος το κριθαράκι θα είναι σωστά μαγειρεμένο και το φαγητό θα έχει  το λάδι του! Ενώ αν μείνει θα είναι εξίσου νόστιμο και σπυρωτό και το βράδυ! Είναι πολύ απλή συνταγή και στην εκτέλεση της απλή και εύκολη! Μόνο πρόσεξε. αν χρησιμοποιήσεις θαλασσινά φρέσκα και όχι κατεψυγμένα, το αλάτι γιατί τα θαλασσινά έχουν το δικό τους!

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 σακουλάκι μιξ θαλασσινών σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 φλ. κ.σ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κουτάλα ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 1/2 lt. νερό
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμαίνετε. Σε μια κατσαρόλα βάλε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα! Μόλις σοταριστούν πρόσθεσε τα θαλασσινά. Σβήσε με το κρασί! Μετά από 2-3 λεπτά βάλε την ντοματα και το νερό. Ρίξε αλάτι και πιπέρι, σκέπασε και άσε να πάρει βράση! Βάλε το κριθαράκι στο ταψί του φούρνου! Μόλις πάρει βράση η σάλτσα με τα θαλασσινά, ρίξε την προσεκτικά μέσα στο ταψί, ανακάτεψε λίγο, και βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πιεί όλα τα υγρα το κριθαράκι! Μην ξεχνάς να ανακατεύεις που και που με ξύλινη κουτάλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια