Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας!

Λοιπόν χρειάζεσαι μόνο 4 υλικά πολύ όρεξη για γλυκό και λίγη ώρα για να το φτιάξεις το γλυκό! Όσο για το αποτέλεσμα δε θα το περιμένεις! Είναι τόσο απαλή και βελούδινη, λιώνει στο στόμα και χρειάζεσαι ένα κομματάκι μόνο για να σε απογειώσει! Δε σε προκαλώ απλά να την φτιάξεις, στο επιβάλλω! Και μετά θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για εύκολο, γρήγορο σοκολασμένο γλυκό! Επίσης δεν θέλει πολλά και εξειδικευμένα υλικά και σκεύη! Είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί πάνω απ όλα είναι απλό και έχει ιδιαίτερη κ υπέροχη γεύση μπορεί να γίνει το πιο γκουρμέ επιδόρπιο!
Υλικά
Γκανάζ  250 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. γάλα
Βάση  1 πακετο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάση  Λιώσε το βούτυρο και θρυμμάτισε τα μπισκότα σε σκόνη! Μέσα στο μούλτι που έτριψες τα μπισκότα ρίξε και το βούτυρο και χτύπα να αναμειχθούν καλά! Σε μια φόρμα για κέικ (ξέρεις τη μακρόστενη) ρίξε το μπισκότο με το βούτυρο και στρώσε καλά πίεσε να γίνει συμπαγείς η βάση! Βάλε στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να κάνεις την κρέμα!
Γκανάζ  Τρίψε την σοκολάτα με το μαχαίρι, ψιλόκοψέ την καλά έτσι ώστε να λιώσει εύκολα! Βάλε την μέσα στο μούλτι που έκανες τη βάση (να είναι καθαρό). Ζέστανε το γάλα σε χαμηλή φωτιά να μην "πιάσει" και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε το κι αυτό στο μούλτι και χτύπησε να ομογενοποιηθεί η κρέμα! Βγάλε σε ένα μπολ ανακάτεψε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και μόλις κρυώσει ρίξε πάνω από την βάση! Βάλε να παγώσει. Αν βιάζεσαι βάλε μισή ώρα στην κατάψυξη! Αλλιώς μια ώρα στο ψυγείο! Σέρβιρε με ξηρούς καρπούς, σιρόπι, παγωτό, σαντιγί ή τίποτα απ όλα αυτά ή... και όλα αυτά μαζί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια