Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας!

Λοιπόν χρειάζεσαι μόνο 4 υλικά πολύ όρεξη για γλυκό και λίγη ώρα για να το φτιάξεις το γλυκό! Όσο για το αποτέλεσμα δε θα το περιμένεις! Είναι τόσο απαλή και βελούδινη, λιώνει στο στόμα και χρειάζεσαι ένα κομματάκι μόνο για να σε απογειώσει! Δε σε προκαλώ απλά να την φτιάξεις, στο επιβάλλω! Και μετά θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για εύκολο, γρήγορο σοκολασμένο γλυκό! Επίσης δεν θέλει πολλά και εξειδικευμένα υλικά και σκεύη! Είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί πάνω απ όλα είναι απλό και έχει ιδιαίτερη κ υπέροχη γεύση μπορεί να γίνει το πιο γκουρμέ επιδόρπιο!
Υλικά
Γκανάζ  250 γρ. κουβερτούρα
180 γρ. γάλα
Βάση  1 πακετο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάση  Λιώσε το βούτυρο και θρυμμάτισε τα μπισκότα σε σκόνη! Μέσα στο μούλτι που έτριψες τα μπισκότα ρίξε και το βούτυρο και χτύπα να αναμειχθούν καλά! Σε μια φόρμα για κέικ (ξέρεις τη μακρόστενη) ρίξε το μπισκότο με το βούτυρο και στρώσε καλά πίεσε να γίνει συμπαγείς η βάση! Βάλε στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να κάνεις την κρέμα!
Γκανάζ  Τρίψε την σοκολάτα με το μαχαίρι, ψιλόκοψέ την καλά έτσι ώστε να λιώσει εύκολα! Βάλε την μέσα στο μούλτι που έκανες τη βάση (να είναι καθαρό). Ζέστανε το γάλα σε χαμηλή φωτιά να μην "πιάσει" και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε το κι αυτό στο μούλτι και χτύπησε να ομογενοποιηθεί η κρέμα! Βγάλε σε ένα μπολ ανακάτεψε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και μόλις κρυώσει ρίξε πάνω από την βάση! Βάλε να παγώσει. Αν βιάζεσαι βάλε μισή ώρα στην κατάψυξη! Αλλιώς μια ώρα στο ψυγείο! Σέρβιρε με ξηρούς καρπούς, σιρόπι, παγωτό, σαντιγί ή τίποτα απ όλα αυτά ή... και όλα αυτά μαζί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!