Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτσίνια με ελιές και ντομάτα

Το τέλειο σπιτικό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο! Μεσογειακά κριτσίνια! Με λιγα υλικα βγαίνουν πολλά, δοκίμασε τα όπως θες. Κράτα τη βασική συνταγή βάλε άλλα υλικάγια να αλλάξεις την γεύση όπως σου αρέσει!

Υλικά
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι
¾ της κούπας χλιαρό νερό
1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
½ κ.γλ. ρίγανη

Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Έπειτα πρόσθεσε όλα τα υλικά της αρεσκείας σου (ελιές, ντομάτα, πιπεριές, ρίγανη) και ζύμωσε λίγο να πάνε παντού τα υλικά! Προσθέτεις το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη! Πάνω σε μια επιφάνεια ρίξε αλεύρι και κάνε μπαστουνάκια. Βάλε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...