Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτσίνια με ελιές και ντομάτα

Το τέλειο σπιτικό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο! Μεσογειακά κριτσίνια! Με λιγα υλικα βγαίνουν πολλά, δοκίμασε τα όπως θες. Κράτα τη βασική συνταγή βάλε άλλα υλικάγια να αλλάξεις την γεύση όπως σου αρέσει!

Υλικά
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι
¾ της κούπας χλιαρό νερό
1 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
½ κ.γλ. ρίγανη

Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Έπειτα πρόσθεσε όλα τα υλικά της αρεσκείας σου (ελιές, ντομάτα, πιπεριές, ρίγανη) και ζύμωσε λίγο να πάνε παντού τα υλικά! Προσθέτεις το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη! Πάνω σε μια επιφάνεια ρίξε αλεύρι και κάνε μπαστουνάκια. Βάλε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια