Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

♡♡♡Ο Άγιος Βαλεντίνος...ξαναχτυπά!♡♡♡

Valentine’s day coming soon… Γι’ αυτό λοιπόν βρήκα για εσένα “χουχουλιάρικες” συνταγές για την ημέρα των ερωτευμένων! Πάνω απ’ όλα είναι εύκολες και οικονομικές! Με λίγα υλικά θα έχεις εντυπωσιακό και όμορφο αποτέλεσμα! Έτσι θα εντυπωσιάσεις την Βαλεντίνα ή τον Βαλεντίνο σου!!! Οι συνταγές είναι γρήγορες οπότε αν το ξεχάσεις ή κάνεις την "γκάφα" να πεις《εγώ αυτά δεν τα πιστεύω》εδώ έχω την λύση! Συνταγές της τελευταίας στιγμής!

Σφολιατοτριανταφυλλάκια με μπέικον για την καλημέρααα!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
8 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Κόψε σε τέσσερεις λωρίδες την σφολιάτα και μετά κατά ύψος να γίνουν οκτώ! Άπλωσε από μία φέτα μπέικον σε κάθε λωρίδα! Ρόλαρε και βάλε σε ένα ταψί τα οκτώ σφολιατάκια! Ψήσε για 30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς! Αν θέλεις συνόδευσε το πρωινό με αυγά και φυσικά χυμό! Tip Ετοίμασέ τα από το προηγούμενο βράδυ, το πρωί θα έχεις μόνο το ψήσιμο! Αν θέλεις βάλε και τυρί μέσα, ή τριμμένο εξωτερικά, άλλο αλλαντικό κι απλά εμπλούτισε όπως σ αρέσει!
Από εκεί και πέρα όλα είναι πιο απλά!
♡Φτιάξε πιτσάκια με έτοιμε πίτες για σουβλάκι κέτσαπ τυρί και ελαφρά αλλαντικά!  Κόψε σε σχήμα καρδιάς για να είναι πιο όμορφο!
♡Για συνοδευτικό στο κρασί σας κόψε πάλι με κουπάτ καρδιές αλλαντικά, τυριά και στο πλάι κριτσίνια!
♡Το πιο απλό και παιχνιδιάρικο γλυκάκι είναι να καρφώσεις λευκά ζαχαρωτά σε ξυλάκια (ή αν δεν έχεις βάλε καλαμάκια πολύχρωμα) βούτηξε σε σοκολάτα λευκή και αν έχεις χρώμα ζαχαροπλαστικής βάλε λίγο κόκκινο (ρίξε κόκκινο στη νύχτα λαλαλα). Πασπάλισε με τρούφα, άσε να σταθούν!
♡Μπισκότα βανίλιας κλασσικά με ρουαγιάλ άισιγκ (που είχα και στο χωριό μου -200 γρ. άχνη κοσκινισμένη με ελάχιστο νερό και μία βανιλλίνη, να είναι παχύρευστο-), ξέρεις με λίγο κόκκινο χρώμα, μη τα ξανά λέμε!
♡Λιώσε λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια της ρίξε διάφορους ξηρούς καρπούς και αγαπημένα φρούτα άφησε να παγώσει σε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί! Σπάσε κι έτοιμο!
♡Πάρε το αγαπημένο σας κρασί ή αφρώδη οίνο και ρίξε μέσα λίγα κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα! Θα το κρατήσουν δροσερό αλλά θα γίνει και όμορφο!
♡Ακόμα με τη σφολιάτα… Κόψε σε καρδούλες πάλε στο κέντρο λίγη μαρμελάδα κλείσε με ένα κομμάτι ζύμης πίεσε περιμετρικά να κολλήσει με ένα πιρουνάκι! Ψήσε κι έτοιμα!
♡Κάνε καρδίες με σφολιάτα και κανέλα! Άπλωσε στο φύλλο σφολιάτας κανέλα και ζάχαρη κόψε σε λωρίδες! Τύλιξε και ψήσε!
♡Λιώσε 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα και ανέμειξε με 200 γραμμάρια γάλα. Μοίρασε σε δύο κούπες και ρίξε μερικά μαρσμέλοους! Πιείτε τη λευκή σοκολάτα όσο είναι ζεστή!
♡♡♡Λοιπόν αυτά ήταν ελπίζω κάτι να σου άρεσε, να σε εντυπωσίασε και  κάτι απ’ όλα να φτιάξεις! Τip μην ξεχνάς να αγαπάς το ταίρι σου και να του το δείχνεις κάθε μέρα όλη μέρα! Αυτό απλά είναι μία σταγόνα στον ωκεανό! Α και… #αγάπη_μόνο!♡♡♡

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!