Χοιρινό στη λαδόκολλα με γραβιέρα και πιπεριές | Pork in parchment paper with graviera cheese and peppers
Πιθανόν να έχεις συνηθίσει το κατσικάκι στην λαδόκολλα! Αλλά εμείς οικογενειακώς δεν είμαστε και τόσο φαν! Όποτε ένα φαγητό διαφορετικό και πολύ νόστιμο είναι το χοιρινό! Με λαχανικά! Από μόνο του είναι ένα νόστιμο κρέας με την προσθήκη των υπολοίπων υλικών γίνεται υπέροχο! Κυριακάτικο φαγητό ιδανικό για κρασάκι!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας χοιρινό σε μπουκίτσες
250 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
4 πιπεριές πράσινες
3 κόκκινες πιπεριές
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
1 κιλό κρέας χοιρινό σε μπουκίτσες
250 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
4 πιπεριές πράσινες
3 κόκκινες πιπεριές
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Εκτέλεση
Κόψε το κρέας μικρά κομμάτια και ρίξε το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη (όχι πολύ αλάτι γιατί η γραβιέρα είναι αλμυρή). Σόταρε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα! Κόψε και τις πιπεριές σε ροδέλες. Στον πάγκο της κουζίνας κόψε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και πάνω του βάλε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί! Στο κέντρο βάλε το σοταρισμένο κρέας από πάνω την γραβιέρα σε κομματάκια και τις πιπεριές! Βάλε το υπόλοιπο ελαιόλαδο! Μετέφερε σε ένα ταψί και τύλιξε καλά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο να ψηθεί το κρέας με τα ζουμιά του! Στο ταψί βάλε λίγο νερό να μην καεί το αλουμινόχαρτο και κολλήσει στο ταψί, θα χαλάσει! Ψήσε στους 200 βαθμούς για μία ώρα κλειστό. Άνοιξε τα χαρτιά και άφησε για άλλα 15-20 λεπτά ανοιχτό να πάρει χρώμα αφού το ανακατέψεις λίγο!
*Αν θέλεις πρόσθεσε και ένα κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες ελαφρώς σοταρισμένο!
Κόψε το κρέας μικρά κομμάτια και ρίξε το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη (όχι πολύ αλάτι γιατί η γραβιέρα είναι αλμυρή). Σόταρε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα! Κόψε και τις πιπεριές σε ροδέλες. Στον πάγκο της κουζίνας κόψε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και πάνω του βάλε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί! Στο κέντρο βάλε το σοταρισμένο κρέας από πάνω την γραβιέρα σε κομματάκια και τις πιπεριές! Βάλε το υπόλοιπο ελαιόλαδο! Μετέφερε σε ένα ταψί και τύλιξε καλά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο να ψηθεί το κρέας με τα ζουμιά του! Στο ταψί βάλε λίγο νερό να μην καεί το αλουμινόχαρτο και κολλήσει στο ταψί, θα χαλάσει! Ψήσε στους 200 βαθμούς για μία ώρα κλειστό. Άνοιξε τα χαρτιά και άφησε για άλλα 15-20 λεπτά ανοιχτό να πάρει χρώμα αφού το ανακατέψεις λίγο!
*Αν θέλεις πρόσθεσε και ένα κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες ελαφρώς σοταρισμένο!
Materials
1 kg of pork in bites
250 g. graviera (cheese) cheese into small cubes
4 green peppers
3 red peppers
1 cup. of olive oil
Salt, pepper, oregano, sweet paprika
Implementation
Cut the meat small pieces and throw salt, pepper, paprika and oregano (not too much salt because graviera is salty). Sauté the meat with a little olive oil over high heat to get color! Cut and peppers into rings. Countertop cut out two large pieces of aluminum foil and on it put two pieces of wax paper! In the center put the meat fried over the gruyere into chunks and peppers! Put the remaining olive oil! Transferred to a pan and wrap well with parchment paper and foil to cook the meat with the juices! In the pan put a little water to avoid burning the foil and stuck to the pan, you will spoil! Bake at 200 degrees for one hour off. He opened the paper and left for another 15-20 minutes light golden brown after the shuffle a bit!
* If you want added and an onion cut into thick slices lightly sauteed!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου