Τα γλυκά μπισκότα τα έχουμε χιλιοδιαβάσει-χιλιοφτιάξει! Αλμυρά όμως; Είναι πεντανόστιμα και το τυράκι μέσα τα νοστιμίζει πολύ! Αν θες βέβαια μπορείς να προσθέσεις μπέικον ψιλοκομμένο αλλά και τυράκι από πάνω ή σουσάμι!
Φτιάξε τα γιατί η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και εύκολη! Αν δεν έχεις χρόνο και θέλεις κάτι γρήγορο εδώ είσαι! Ειναι ένα υγιεινό σνακ για την δουλειά ή το σχολείο! Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι χωρίς γλουτένη!
Υλικά:
1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
¼ – ½ κουταλάκι αλάτι (ανάλογα το είδος του τυριού)
2 κουταλιές γάλα
1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
¼ – ½ κουταλάκι αλάτι (ανάλογα το είδος του τυριού)
2 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
Βάλε το τυρί , το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα και ανακάτεψε. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και το νερό σταδιακά και ζυμώνεις να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Άφησε να ξεκουραστεί κανένα τέταρτο και την ανοίγεις με το χέρι ή με πλάστη σε χοντρό φύλλο (μισο-ένα εκατοστό). Κόψε με κουπ πατ τα μπισκότα και βάλε στο ταψί. Το περίσσευμα της ζύμης το μαζεύεις, ανοίγεις και κόβεις. Γι αυτό μην βάζεις αλεύρι κατά το άνοιγμα να μη σκληρύνει. Άνοιγε μικρά κομμάτια ζύμης. Τα περνάμε με ένα πινέλο με το γάλα να γυαλίσουν! Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Διατηρούνται (όχι και πολύ γιατί τρώγοντε) σε κλειστό δοχείο.
Βάλε το τυρί , το αλεύρι και το αλάτι σε λεκανίτσα και ανακάτεψε. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και το νερό σταδιακά και ζυμώνεις να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Άφησε να ξεκουραστεί κανένα τέταρτο και την ανοίγεις με το χέρι ή με πλάστη σε χοντρό φύλλο (μισο-ένα εκατοστό). Κόψε με κουπ πατ τα μπισκότα και βάλε στο ταψί. Το περίσσευμα της ζύμης το μαζεύεις, ανοίγεις και κόβεις. Γι αυτό μην βάζεις αλεύρι κατά το άνοιγμα να μη σκληρύνει. Άνοιγε μικρά κομμάτια ζύμης. Τα περνάμε με ένα πινέλο με το γάλα να γυαλίσουν! Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Διατηρούνται (όχι και πολύ γιατί τρώγοντε) σε κλειστό δοχείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου