Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γύρος... από σπίτι!

Αναμφίβολα το πιο διαδεδομένο ελληνικό street (junk) food! Σε όλους αρέσει! Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλα φαγητά του "δρόμου" είναι το πιο υγιεινό! Αλλά γιατί να μην το κάνεις σπίτι; Είναι πολύ εύκολο κι έτσι ξέρεις και τι τρως αλλά και τι δίνεις στα παιδιά σου!
Αυτή λοιπόν είναι η αγαπημένη μου συνταγή! Το πιο βασικό είναι το κομμάτι του κρέατος που θα χρησιμοποιήσεις. Άμεσα μετά η μαρινάδα του αλλά και τα υλικά που θα συνθέσεις στο τέλος τον δικό σου σπιτικό γύρο!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Μαρινάδα 100 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 κσ. μουστάρδα πικάντικη
1 κρεμμύδι
1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακάτεψε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, Εκτός όμως από το αλάτι γιατί θα σφίξει το κρέας. Βάλε μέσα το κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες. Άφησέ το να μαριναριστεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα στρώσε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και αλάτισέ τα. Βάλε την σχάρα μεσα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο (ιδανικά στον αέρα) στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάλε το κρέας από τον φούρνο άσε να σταθεί για λίγη ώρα και κόψε το σε πολύ λεπτά κομμάτια. Σέρβιρε σε ψημένες πίτες με οτι θέλεις για συνοδεία! Φρόντισε τα υλικά σου να είναι φρέσκα για να απογειωθεί η νοστιμιά!
Για το σερβίρισμα:
Ψημένες πίτες, κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με μαϊντανό, ελαιόλαδο, πάπρικα, ντομάτα κομμένη σε φέτες, γιαούρτι με πάπρικα, πικάντικη μουστάρδα, τζατζίκι ή κρέμα παντζάρι με σκόρδο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια