Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gluten Free Brownie/Χωρίς Γλουτένη

Εγκαινιάζω πολύγλυκά και νόστιμα αυτή την ενότητα! Ποιος δεν αγαπάει τα γλυκά; Την σοκολάτα; Συγκεκριμένα το brownie; Λίγοι! Γι αυτό κι εγώ θα σας δείξω την χωρίς γλουτένη -που φυσικά και στο χωριό μου είχα- εκδοχή των brownies!
Το κομόνσεπτ γνωστό απλά-εύκολα-γρήγορα-νόστιμα και παμε να γλυκαθούμε!
Υλικά (25εκ.)
260 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα υγείας
5αυγά (πολλά οκ αλλά το αλεύρι δε φουσκώνει)
200 γρ. πραλίνα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 φλ. καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο μικροκυμάτων! Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα βάλε το λιωμένο βούτυρο και την πραλίνα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα! Χτύπα τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σταδιακά βάλε το αλεύρι -χωρίς γλουτένη μη τα ξαναλέμε- το οποίο έχεις κοσκινίσει καλά, το ξύσμα, τα καρύδια χοντροκομμένα και χτύπα για 2-3 λεπτά. Ανακάτεψε τα δύο μείγματα και τα μετέφερε σε στρογγυλό βυτυροαλευρώσει καλά ταψί 25 εκατοστών. Ψήσε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για ακριβώς 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, άσε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!