Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Gluten Free Brownie/Χωρίς Γλουτένη

Εγκαινιάζω πολύγλυκά και νόστιμα αυτή την ενότητα! Ποιος δεν αγαπάει τα γλυκά; Την σοκολάτα; Συγκεκριμένα το brownie; Λίγοι! Γι αυτό κι εγώ θα σας δείξω την χωρίς γλουτένη -που φυσικά και στο χωριό μου είχα- εκδοχή των brownies!
Το κομόνσεπτ γνωστό απλά-εύκολα-γρήγορα-νόστιμα και παμε να γλυκαθούμε!
Υλικά (25εκ.)
260 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα υγείας
5αυγά (πολλά οκ αλλά το αλεύρι δε φουσκώνει)
200 γρ. πραλίνα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 φλ. καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώσε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο μικροκυμάτων! Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα βάλε το λιωμένο βούτυρο και την πραλίνα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα! Χτύπα τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σταδιακά βάλε το αλεύρι -χωρίς γλουτένη μη τα ξαναλέμε- το οποίο έχεις κοσκινίσει καλά, το ξύσμα, τα καρύδια χοντροκομμένα και χτύπα για 2-3 λεπτά. Ανακάτεψε τα δύο μείγματα και τα μετέφερε σε στρογγυλό βυτυροαλευρώσει καλά ταψί 25 εκατοστών. Ψήσε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για ακριβώς 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, άσε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...