Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρένιο "Κουκουνάρι"

Ή πιο απλα μπάλα τυριού με αμύγδαλα!
ΥΛΙΚΆ
250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φέτα τριμμένη
120 γρ. γκράνμπερις αποξηραμένα

120 γρ. ξηρούς καρπούς χοντροτριμμένους
Για τον στολισμό 250 γρ. αμύγδαλα και μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Άφησε μία ώρα πριν εκτέλεση τηςσυνταγής, το τυρί κρέμα έξω να μαλακώσει! Μετά βάλε όλα τα υλικά της συνταγής σε μπολ καιανακάτεψε με μια σπάτουλα (μαρίζ) να ομογενοποιηθούν! Αν δεν το πετύχεις αυτό πρόσθεσε λίγη τριμμένη φρυγανιά! Βάλε το μείγμα σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον! Όταν περάσει η ώρα βγάλε από το ψυγείο και σμίλεψε την μπάλα σε μορφή κουκουναριού, πιο χοντρό και στρογγυλό πάνω και να λεπταίνει και να γίνεται πιο μυτερό προς τα κάτω! Ακούμπησε σε μια πιατέλα και κάρφωσε τα αμύγδαλα με τη μύτη προς τα κάτω κοντά το ένα στο άλλο για να μοιάζει με κουκουνάρι! Βάλε ένα κλωνάρι δεντρολίβανου στην κορυφή κι άσε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις με κρακεράκια και κρασάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...