Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρένιο "Κουκουνάρι"

Ή πιο απλα μπάλα τυριού με αμύγδαλα!
ΥΛΙΚΆ
250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φέτα τριμμένη
120 γρ. γκράνμπερις αποξηραμένα

120 γρ. ξηρούς καρπούς χοντροτριμμένους
Για τον στολισμό 250 γρ. αμύγδαλα και μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Άφησε μία ώρα πριν εκτέλεση τηςσυνταγής, το τυρί κρέμα έξω να μαλακώσει! Μετά βάλε όλα τα υλικά της συνταγής σε μπολ καιανακάτεψε με μια σπάτουλα (μαρίζ) να ομογενοποιηθούν! Αν δεν το πετύχεις αυτό πρόσθεσε λίγη τριμμένη φρυγανιά! Βάλε το μείγμα σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον! Όταν περάσει η ώρα βγάλε από το ψυγείο και σμίλεψε την μπάλα σε μορφή κουκουναριού, πιο χοντρό και στρογγυλό πάνω και να λεπταίνει και να γίνεται πιο μυτερό προς τα κάτω! Ακούμπησε σε μια πιατέλα και κάρφωσε τα αμύγδαλα με τη μύτη προς τα κάτω κοντά το ένα στο άλλο για να μοιάζει με κουκουνάρι! Βάλε ένα κλωνάρι δεντρολίβανου στην κορυφή κι άσε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις με κρακεράκια και κρασάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια