Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής!
Υλικά
500 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον λοβό βανίλιας (χάραξε κατά μήκος,βάλε τα σποράκια και τον λοβό στο γάλα). Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάλε σε σιγανή φωτιά! Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, βγάλε τον λοβό βανίλιας, απέσυρε από την φωτιά και βάλε το βούτυροκαι έναν ένα τα αυγά. Ανακάτεψε γρήγορα να απορροφηθούν από την κρέμα και να μην ψηθούν. Άσε να κρυώσει και αν θες (τιπάκι) βάλε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί για να αφρατέψει πιο πολύ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...