Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής!
Υλικά
500 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
500 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον λοβό βανίλιας (χάραξε κατά μήκος,βάλε τα σποράκια και τον λοβό στο γάλα). Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάλε σε σιγανή φωτιά! Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, βγάλε τον λοβό βανίλιας, απέσυρε από την φωτιά και βάλε το βούτυροκαι έναν ένα τα αυγά. Ανακάτεψε γρήγορα να απορροφηθούν από την κρέμα και να μην ψηθούν. Άσε να κρυώσει και αν θες (τιπάκι) βάλε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί για να αφρατέψει πιο πολύ!
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον λοβό βανίλιας (χάραξε κατά μήκος,βάλε τα σποράκια και τον λοβό στο γάλα). Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και βάλε σε σιγανή φωτιά! Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, βγάλε τον λοβό βανίλιας, απέσυρε από την φωτιά και βάλε το βούτυροκαι έναν ένα τα αυγά. Ανακάτεψε γρήγορα να απορροφηθούν από την κρέμα και να μην ψηθούν. Άσε να κρυώσει και αν θες (τιπάκι) βάλε λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί για να αφρατέψει πιο πολύ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου