Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύειςελαφρά μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίξε μέσα τ' αυγά. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο καιζύμωσε μέχρι να δημιουργηθεί μία ενιαία ζύμη. Δώσε στη ζύμη σχήμα μπάλας, σκέπασε και άφησε να ηρεμίσει 30 λεπτά σκεπασμένη. Πάρε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, δημιούργησε ένα λεπτό στρογγυλόφύλλο. Τοποθέτησε μία κουταλιά του γλυκού *γέμιση της αρεσκείας σουστο κέντρο του μισού του κύκλου. Μ'ένα πινέλο άλειψε λίγο αυγό στις άκρες τις ζύμης. Καλύπτεις με ένα άλλο φύλλο και μ' ένα πιρούνι πάτησε τις άκρες για να ενωθούν και να κλείσουνκαλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όλη τη ζύμη. Για να μαγειρέψεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τ' αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά. Μόλις τα ζυμαρικά αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύειςελαφρά μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίξε μέσα τ' αυγά. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο καιζύμωσε μέχρι να δημιουργηθεί μία ενιαία ζύμη. Δώσε στη ζύμη σχήμα μπάλας, σκέπασε και άφησε να ηρεμίσει 30 λεπτά σκεπασμένη. Πάρε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, δημιούργησε ένα λεπτό στρογγυλόφύλλο. Τοποθέτησε μία κουταλιά του γλυκού *γέμιση της αρεσκείας σουστο κέντρο του μισού του κύκλου. Μ'ένα πινέλο άλειψε λίγο αυγό στις άκρες τις ζύμης. Καλύπτεις με ένα άλλο φύλλο και μ' ένα πιρούνι πάτησε τις άκρες για να ενωθούν και να κλείσουνκαλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όλη τη ζύμη. Για να μαγειρέψεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τ' αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά. Μόλις τα ζυμαρικά αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο.
*Για γέμιση βάλε φέτα, σπανάκι, τυριά, κιμά (μαγειρεμένο) ή ότι άλλο θέλεις!
Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό αρκεί η γέμιση που θα χρησιμοποιήσεις να είναι στεγνή!
Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτό αρκεί η γέμιση που θα χρησιμοποιήσεις να είναι στεγνή!
*Ιδέες γεύσης για τη ζύμη ραβιόλι
Κόκκινη 20γρ. ζουμί από παντζάρια (δεν θα βγει τελείως κόκκινη όλη η ζύμη αλλάμεμονωμένα) & 40-50γρ. επιπλέον αλεύρι
Πράσινη 20γρ. πέστο βασιλικού & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Μαύρη 10γρ. μελάνι σουπιάς & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Πορτοκαλί 20 γρ. ζουμί από καρότα (τρίψε καρότα και ζούληξετα να πάρεις τον χυμό τους) & 40-50 γρ. επιπλέον αλεύρι
Κόκκινη 20γρ. ζουμί από παντζάρια (δεν θα βγει τελείως κόκκινη όλη η ζύμη αλλάμεμονωμένα) & 40-50γρ. επιπλέον αλεύρι
Πράσινη 20γρ. πέστο βασιλικού & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Μαύρη 10γρ. μελάνι σουπιάς & 20-30γρ. επιπλέον αλεύρι
Πορτοκαλί 20 γρ. ζουμί από καρότα (τρίψε καρότα και ζούληξετα να πάρεις τον χυμό τους) & 40-50 γρ. επιπλέον αλεύρι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου