Είναι μια εύκολη τεχνική που σου δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με τόσεςσειρές φύλλων δε θα το πιστεύεις!!! Θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για σφολιάτα και θα την φτιάχνεις συνεχώς! Κάνε πακετάκια και φύλαξέ τα στηνκατάψυξη, με απόψυξη ένα βράδυ στην συντήρηση είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσεις το πρωί!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
500 ml νερό χλιαρό
200 γρ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο, σχεδόν παγωμένο
Εκτέλεση
Χωρίζεις το βούτυρο σε 4 κομμάτια των 50 γρ. και βάζει στην κατάψυξη για λίγο για να μπορέσεις να το περάσεις από τον χοντρό τρίφτη. Σε μία λεκάνη βάζεις το νερόχλιαρό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά, χτυπάς με το σύρμα, ανακατεύεις και προσθέτεις το αλεύρι λίγο-λίγοκαι άρχισε να ζυμώνεις. Κάνε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζεις με μία πετσέτα για 20 λεπτά. Χωρίζεις τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Αλευρώνεις τον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη σε όσο μεγάλο φύλλο μπορείς. Τρίβεις το ένα κομμάτι βούτυροπαντού πάνω στο φύλλο και με τονπλάστη τυλίγεις ρολάροντας το φύλλο επάνω στο βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβεις καιχωρίζεις τη ζύμη κατά μήκος. Διπλώνεις τη ζύμη στο κέντρο, σε τρία κομμάτια, από δεξιά και μετά από αριστερά, να γίνει τετράγωνο το φύλλο! Κάνε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη. Τυλίγεις τις σφολιάτες σε μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τις ανοίξεις σε φύλλο ή τις βάζειςστην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις άλλη φορά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου