ΥΛΙΚΆ
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
550-600 γρ. αλεύρι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλλίνες
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
550-600 γρ. αλεύρι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλλίνες
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτύπα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά.
Ύστερα ρίξε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνέχισε το χτύπημα με το σύρμα ή ζύμωσε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Να κάνεις μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Άσε μέσα στο μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη!
Χώρισε την ζύμη σε μπαλάκια και άνοιξε τα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού με αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες.
Κόψε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θες! Μόνο να θυμάσε ότι όσο πιο μικρά είναι τοσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Άπλωσε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν τα κάνεις όπως εγώ (μεγάλους κύκλους) ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτύπα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά.
Ύστερα ρίξε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνέχισε το χτύπημα με το σύρμα ή ζύμωσε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Να κάνεις μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Άσε μέσα στο μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη!
Χώρισε την ζύμη σε μπαλάκια και άνοιξε τα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού με αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες.
Κόψε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θες! Μόνο να θυμάσε ότι όσο πιο μικρά είναι τοσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Άπλωσε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν τα κάνεις όπως εγώ (μεγάλους κύκλους) ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
ΤΙΡ
Με τον ίδιο τρόπο αλλά προσθέτοντας 50 γραμμάρια κακάο και αφαιρώντας 50 γραμμάρια αλεύρι κάνεις τα σοκολατένια μπισκότα!
Με τον ίδιο τρόπο αλλά προσθέτοντας 50 γραμμάρια κακάο και αφαιρώντας 50 γραμμάρια αλεύρι κάνεις τα σοκολατένια μπισκότα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου