Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα Βανίλιας ή Σοκολάτας

ΥΛΙΚΆ
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
550-600 γρ. αλεύρι
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 βανιλλίνες
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάλε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτύπα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά.
Ύστερα ρίξε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συνέχισε το χτύπημα με το σύρμα ή ζύμωσε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Να κάνεις μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Άσε μέσα στο μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη!
Χώρισε την ζύμη σε μπαλάκια και άνοιξε τα σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού με αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες.
Κόψε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θες! Μόνο να θυμάσε ότι όσο πιο μικρά είναι τοσο λιγότερο ψήσιμο χρειάζονται.
Άπλωσε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν τα κάνεις όπως εγώ  (μεγάλους κύκλους) ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
ΤΙΡ
Με τον ίδιο τρόπο αλλά προσθέτοντας 50 γραμμάρια κακάο και αφαιρώντας 50 γραμμάρια αλεύρι κάνεις τα σοκολατένια μπισκότα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια