Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινές καραμελωμένες μπουκίτσες

Οκ οκ εδώ θα γίνει γκουρμεδιά αλλά νόστιμη ετσι; Χωρίς πολλά πολλά πάρε ένα μικρό κομμάτι κρέας στην αρχή αν φοβάσαι τις περίεργες γεύσεις και τα "περίεργα" υλικά και δοκίμασε αυτή την συνταγή! Μετά θα μπει στο μενού σου!
Υλικά:
400 γρ. χοιρινό μπούτι

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
2 κόκκινες πιπεριές πολτοποιημένες
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. κέτσαπ
2 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
1 φλ. χυμό ανανά
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για πανάρισμα
Εκτέλεση
Κόψε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια, τα αλατοπιπερώνεις, τα αλευρώνεις και τα τηγανίζεις σε ηλιέλαιο. Τα αφήνεις να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρεις σε λίγο ηλιέλαιο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε την κέτσαπ! Ρίξε τα κομμάτια του χοιρινού, ένα μεγάλο ποτήρι νερό, τον χυμό και τα κομματάκια ανανά. Άσε να σιγοβράσει, σκεπασμένο, για 20 λεπτά! Όταν εφαρμοστούν τα πολλά υγρά πρόσθεσε το μέλι και την πάπρικα! Άσε να καραμελώσει κι έτοιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια