Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παστιτσιοσουφλέ!

Είναι η κλασσική συνταγή της Ελληνίδας απεγνωσμένης νοικοκυράς! Περίπου παστίτσιο και περίπου σουφλέ! Ή κάτι ενδιάμεσο; Η γεύση είναι ακαταμάχητη και μπορώ να πω -με περηφάνεια- ότι το τελείωμα του μαγειρέματος στο μικρό πήλινο σκεύος προσδίδει αυτή την έξτρα γεύση στο φαγητό σου! Αν έχεις λοιπόν τέτοια σκεύη μη διστάζεις να τα χρησιμοποιήσεις! Το καλύτερο σ'αυτά είναι το γύρω γύρω εκεί που το τυρί λιώνει ξερένετε και καραμελώνει!
Υλικά
1 πακέτο φουσίλι (βίδες)
½ κιλό κιμά χοιρινό

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
300 γρ. μιξ κίτρινων τυριών τριμμένα
Εκτέλεση
Μακαρόνια  Βράσε σε αλατισμένο τα μακαρόνια στον μισό χρόνο απ'όσον αναγράφεται στην συσκευασία, το μαγείρεμα θα συνεχιστεί στον φούρνο να μην λιώσουν! Στράγγισε και μοίρασε σε πέντε ατομικά πύλινα μπολάκια!
Κιμάς  Σε ένα κατσαρολάκι  ρίχνεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το σκόρδο ολόκληρο! Αφήνεις 2-3 λεπτά να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτεις τον κιμά! Συνεχίζεις το σοτάρισμα για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει αλλά να καραμελώσει! Αφαιρείς το σκόρδο!  Έπειτα ρίχνεις τον πελτέ σοτάρεις λίγο και ρίχνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό, αλατοπίπερο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνεις να εξατμιστούν τα πολλά υγρά σε χαμηλή φωτιά το περίπου ένα τέταρτο! Μόλις γίνει μοιράζεις στα πύλινα σκεύη!
Πασπαλίζεις με τα τριμμένα τυριά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια