Έχουμε συνηθίσει την κλασσική γλυκιά πίτα με κολοκύθα της γιαγιάς με την κανέλα και τα καρύδια! Σταθερή και ακλόνητη αξία... Όσο πειραματίζεται ένας νέος μάγειρας ή μια νέα νοικοκυρά, οι γεύσεις που ανακαλύπτει, με τα ίδια πάντα υλικά είναι ιδιαίτερες! Εδω είμαστε λοιπόν να τις μοιραστούμε...
Υλικά
Παντεσπάνι: 2/3 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα (κόψε σε κύβους, βράσε καλά και πολτοποιήσε)
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα
3 αυγά χωρισμένα κρόκοι - ασπράδια
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Γέμιση: 250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλλίνη
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: χτυπάς στο μίξερ κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια και μπαχαρικά. Ρίχνεις το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάς να αφρατέψει το μείγμα.
Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτεις στο μείγμα! Ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ταψί με λαδόκολλα ρίξε το μείγμα, πασπάλισε με τα ψιλοτριμμένα καρύδια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφαιρείς το παντεσπάνι προσεκτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.
Τύλιξε αμέσως σε ρολό και άσε να κρυώσει.
Γέμιση: χτυπάς καλά το τυρί, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Ρίξε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Ανοίγεις το ρολό, βάζεις γέμιση και πασπαλίζεις με καρύδια.
Τυλίγεις απαλά σε ρολό.
Κόβεις τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου