Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορμός κολοκύθας

Έχουμε συνηθίσει την κλασσική γλυκιά πίτα με κολοκύθα της γιαγιάς με την κανέλα και τα καρύδια! Σταθερή και ακλόνητη αξία... Όσο πειραματίζεται ένας νέος μάγειρας ή μια νέα νοικοκυρά, οι γεύσεις που ανακαλύπτει, με τα ίδια πάντα υλικά είναι ιδιαίτερες! Εδω είμαστε λοιπόν να τις μοιραστούμε...

Υλικά
Παντεσπάνι: 2/3 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα (κόψε σε κύβους, βράσε καλά και πολτοποιήσε)
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα
3 αυγά χωρισμένα κρόκοι - ασπράδια
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
Γέμιση: 250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλλίνη
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: χτυπάς στο μίξερ κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια και μπαχαρικά. Ρίχνεις το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάς να αφρατέψει το μείγμα.
Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια  μαρέγκα και τα προσθέτεις στο μείγμα! Ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ταψί με λαδόκολλα ρίξε το μείγμα, πασπάλισε με τα ψιλοτριμμένα καρύδια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφαιρείς το παντεσπάνι προσεκτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.
Τύλιξε αμέσως σε ρολό και άσε να κρυώσει.
Γέμιση: χτυπάς καλά το τυρί, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Ρίξε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Ανοίγεις το ρολό, βάζεις γέμιση και πασπαλίζεις με καρύδια.
Τυλίγεις απαλά σε ρολό.
Κόβεις τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια