Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cinnamon roll cake

Υλικά
Κέικ: 1 φύλλο σφολιάτας
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλλα
1 φλ. καρύδι τριμμένο
50 γρ. βούτυρο
Λίγες σταφίδες προαιρετικά
Γλάσσο: 100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόψε κατά μήκος το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να χωράει στην μακρόστενη φόρμα του κέικ, γιατί το πιθανότερο είναι να είναι μεγαλύτερη! Άνοιξε το φύλλο και άπλωσε το βούτυρο με το χέρι σου πάνω ώστε να κολλήσει το μείγμα! Ανακάτεψε την ζάχαρη, την κανέλα, την σκόνη από τα καρύδια και πασπάλισε στην επιφάνεια της σφολιάτας! Ρόλαρε το φύλλο και βάλε στην φόρμα του κέικ! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς! Για το γλάσσο ανακάτεψε με σύρμα όλα τα υλικά και ρίξε πάνω από το κέικ αφού το ξεφορμάρεις και το αφήσεις να κρυώσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια