Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cinnamon roll cake

Υλικά
Κέικ: 1 φύλλο σφολιάτας
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλλα
1 φλ. καρύδι τριμμένο
50 γρ. βούτυρο
Λίγες σταφίδες προαιρετικά
Γλάσσο: 100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόψε κατά μήκος το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να χωράει στην μακρόστενη φόρμα του κέικ, γιατί το πιθανότερο είναι να είναι μεγαλύτερη! Άνοιξε το φύλλο και άπλωσε το βούτυρο με το χέρι σου πάνω ώστε να κολλήσει το μείγμα! Ανακάτεψε την ζάχαρη, την κανέλα, την σκόνη από τα καρύδια και πασπάλισε στην επιφάνεια της σφολιάτας! Ρόλαρε το φύλλο και βάλε στην φόρμα του κέικ! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς! Για το γλάσσο ανακάτεψε με σύρμα όλα τα υλικά και ρίξε πάνω από το κέικ αφού το ξεφορμάρεις και το αφήσεις να κρυώσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...