Υλικά
Κέικ: 1 φύλλο σφολιάτας
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλλα
1 φλ. καρύδι τριμμένο
50 γρ. βούτυρο
Λίγες σταφίδες προαιρετικά
Γλάσσο: 100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόψε κατά μήκος το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να χωράει στην μακρόστενη φόρμα του κέικ, γιατί το πιθανότερο είναι να είναι μεγαλύτερη! Άνοιξε το φύλλο και άπλωσε το βούτυρο με το χέρι σου πάνω ώστε να κολλήσει το μείγμα! Ανακάτεψε την ζάχαρη, την κανέλα, την σκόνη από τα καρύδια και πασπάλισε στην επιφάνεια της σφολιάτας! Ρόλαρε το φύλλο και βάλε στην φόρμα του κέικ! Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς! Για το γλάσσο ανακάτεψε με σύρμα όλα τα υλικά και ρίξε πάνω από το κέικ αφού το ξεφορμάρεις και το αφήσεις να κρυώσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου