Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πορτοκάλια καραμελωμένα με επικάλυψη σοκολάτας

Το πορτοκάλι με την σοκολάτα είναι ο απόλυτος συνδυασμός κι αυτή η απόλυτη συνταγή αν είσαι λάτρης του συνδυασμού!

Υλικά
2 πορτοκάλια
300 γρ. νερό
330 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Κόψε τα πορτοκάλια σε φέτες και βγάλε τα κουκούτσια! Σε μία κατσαρόλα ρίξε το νερό και την ζάχαρη ανακάτεψε λίγο. Πρόσθεσε τις φέτες των πορτοκαλιών! Βράσε για 10-15 λεπτά. Στράγγισε τα πορτοκάλια από το σιρόπι και άφησε να κρυώσουν! Λιώσε την κουβερτούρα και βούτα την μισή φέτα του πορτοκαλιού μέσα! Άσεσε λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα! Έτοιμα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια