Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πορτοκάλια καραμελωμένα με επικάλυψη σοκολάτας

Το πορτοκάλι με την σοκολάτα είναι ο απόλυτος συνδυασμός κι αυτή η απόλυτη συνταγή αν είσαι λάτρης του συνδυασμού!

Υλικά
2 πορτοκάλια
300 γρ. νερό
330 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Κόψε τα πορτοκάλια σε φέτες και βγάλε τα κουκούτσια! Σε μία κατσαρόλα ρίξε το νερό και την ζάχαρη ανακάτεψε λίγο. Πρόσθεσε τις φέτες των πορτοκαλιών! Βράσε για 10-15 λεπτά. Στράγγισε τα πορτοκάλια από το σιρόπι και άφησε να κρυώσουν! Λιώσε την κουβερτούρα και βούτα την μισή φέτα του πορτοκαλιού μέσα! Άσεσε λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα! Έτοιμα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...