Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χοιρινή τηγανιά με μπύρα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κουτάκι μπύρα
1 κ.γλ. κόκκους πιπεριών
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Ρίγανη

Εκτέλεση
Κόψε το κρέας σε μικρά κομμάτια! Βάλε το λάδι σε ένα τηγάνι ή γουόκ. Στο μούλτι ρίξε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και πολτοποίησέ τα! Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίξε προσεκτικά τα κομμάτια του κρέατος και σόταρε σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα. Έπειτα βάλε τον πολτό και σοτάρισέ τον καλά! Σβήσε με την μπύρα κι άφησε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξε τους κόκκους των πιπεριών και λίγο νερό αν χρειάζεται! Άσε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να  σιγοβράσει! Σερβίρεις ζεστό το φαγητό με φρυγανισμένο ψωμάκι και λευκό κρασί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια