Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταρτάκια λάιμ με σοκολάτα

Με εύκολη βάση από μπισκότα, δυνατή κρέμα λάιμ και φυσικά... σοκολάτα!

Υλικά
ΒΆΣΗ  1 πακέτο Πτι Μπερ τριμμένα
100 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
ΚΡΈΜΑ  100 γρ. Φρεσκοστιμένο χυμό λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
200 γρ. Νερό
3 κ.σ. Κορν φλάουρ
*100-150 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση
ΒΆΣΗ  Τρίψτε τα μπισκότα και λιώσε την μαργαρίνη και ανέμειξε τα δύο υλικά καλά να πάει παντού η μαργαρίνη! Μοίρασε σε φόρμες για κάπκεικς δυο κουταλιές της σούπας απο το μείγμα και πίεσε καλά με ένα ποτήρι να γίνει συμπαγές! Βάλε στην κατάψυξη τα φορμάκια.
ΚΡΈΜΑ  Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακάτεψε να διαλυθούν! Βάλε σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα! Μόλις γίνει άφησε την έξω να πέσει η θερμοκρασία και μετά βάλε στο ψυγείο!
Για την σοκολάτα λιώσε την κουβερτούρα και πάνω σε μια λαδόκολλα με ένα κουτάλι της σούπας κάνεμερικούς λεπτούς "δίσκους" σοκολάτας για το τέλος του γλυκού! Άφησε έξω να σταθεροποιηθούν!
ΣΎΝΘΕΣΗ   Αφου κυρώσει καλά η κρέμα... Βγάλε κατευθείαν από την κατάψυξη τις βάσεις! Γύρνα τα φορμάκια ανάποδα στον πάγκο και χτύπα απαλά τον πάτο να πέσουν! Γύρισέ τα και με την βοήθεια κορνέ ή με ένα μικρό κουταλάκι βάλε κρέμα πάνω στις μπισκοτένιες βάσεις! Βάλε για "καπελάκι" τον δίσκο σοκολάτας κι έτοιμα!

*Ή ζάχαρη εξαρτάται από το πόση οξύτατα θέλεις να χει το γλυκό σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια