Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορεκτικά vol. 1

Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και δροσερά! Με λίγα υλικά μπορείς να συνθέσεις απλά μια πιατέλα με πεντανόστιμα εντυπωσιακά ορεκτικά!

Μπρουσκέτες με ψητό ροδάκινο

Υλικά
5 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
1 ροδάκινο, σε φέτες
100 γρ. τυρί κρέμα
Λίγο μέλι 
Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Κόψε το ψωμί σε φέτες και ψήσε για δέκα λεπτά στους 160 βαθμούς. Παράλληλα στο γκριλ (δύο λεπτά κι απ τις δύο πλευρές πολύ απαλά) ή στο φούρνο (ίδιους βαθμούς με το ψωμί) ψήσε λίγο τις φέτες του ροδάκινου. Μόλις γίνουν άπλωσε τυρί κρέμα στο ψωμί βάλε το ψημένο ροδάκινο πασπάλισε με ψιλοκομμένο δυόσμο και μέλι!

Ρολάκια με αγγούρι

Υλικά
1 αγγούρι, σε φλοίδες
3 φέτες σολομός, λεπτοκομμένες
Λιγα κλωναράκια άνηθο
Αγγουράκι τουρσί, στα τέσσερα
Λίγη φέτα, σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση
Με ένα πίλερ βγάλε το αγγούρι σε φλοίδες κατά μήκος! Βάλε μέσα λίγο σολομό, ένα μπαστουνάκι φέτα, άνηθο και αγγουράκι τουρσί! Ρολαρέ το κι έτοιμο!

Mini caprese

Υλικά
Ντοματίνια
Μοτσαρέλα, σε κομματάκια
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Κρέμα βαλσαμικού

Εκτέλεση
Σε ξύλινα καλαμάκια πέρνα ένα ντοματίνι, ένα φύλλο βασιλικού κι ένα κομματάκι μοτσαρέλα. Βάλε τα μίνι καπρέζε σε πιάτο και ράντισε με κρέμα βαλσαμικού!

Καναπέ μήλου

Υλικά
1 πράσινο μήλο, σε ροδέλες
3 φέτες προσούτο
50 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
Λίγο μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πάνω στις ροδέλες του μήλου, βάλε το προσούτο διπλωμένο στα δύο, πασπάλισε με ανθότυρο, λίγο μέλι και πιπέρι!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια