Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάστα φράουλα

Η φράουλα είναι της εποχής! Φτιάξε λοιπόν την δική σου πάστα από την αρχή!

Υλικά (4 πάστες)
Παντεσπάνι 125 γρ. ζάχαρη
155 γραμμάρια αλεύρι
5 αβγά
Κρέμα 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
100 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αυγά περίπου
100 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλλίνη
Σιρόπι 100 γρ. ζάχαρη
70 γρ. νερό
1 βανιλλίνη
Διακόσμηση 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος + 50 γρ. για το γλάσσο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλλίνη
10 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Σιρόπι Φτιάξε από την αρχή την το σιρόπι να κρυώνει! Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράσε για 7 λεπτά και άσε την να κρυώνει!
Παντεσπάνι Χτυπάς με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια κοσκινιζεις το αλεύρι και το ρίχνεις σιγά-σιγά στο μείγμα και ανακατεύεις απαλά με μαρίζ! Μόλις ομογενοποιηθεί, αδειάζεις το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο ταψάκι.Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί βγάλε το παντεσπάνι από το ταψάκι να μην στεγνώσει και άσε πάνω σε μια πετσέτα!
Κρέμα Πολτοποίησε στο μούλτι τις φράουλες λίγες-λίγες! Βάλε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανιλλίνη! Ανακάτεψε να διαλυθούν τα υλικά, και κυρίως το κορν φλάουρ για να μην κάνει κόμπους! Βάλε στην φωτιά και ανακάτευε μέχρι να πήξει καλά! Όταν γίνει αυτό, εκτός φωτιάς πρόσθεσε ένα ένα τ'αυγά! Άφησε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας!
Διακόσμηση Χτύπα την κρέμα γάλατος με την βανιλλίνη και μόλις αρχίζει ν'αφρατεύει πρόσθεσε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την άχνη σιγά σιγά! Λιώσε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί! Ασε στην άκρη!
Συναρμολόγηση Κόψε το παντεσπάνι σε οκτώ κομμάτια! Μια φορά κάθετα και τέσσερεις οριζόντια! Ρίξε σιρόπι στο παντεσπάνι! Βάλε κρέμα πάνω στο ένα κομμάτι και σκέπασε με το άλλο, πίεσε ελαφρά να κολλήσει και άπλωσε την ροζ σαντυγί γύρω γύρω! Ρίξε λίγη γκανάζ, κάνε το ίδιο και για τις άλλες πάστες και άσε για δύο ώρες στο ψυγείο κι έτοιμες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!