Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφιτερόλ φουλ της σοκολάτας

Υλικά
Ζύμη 120 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
80 γρ. βούτυρο
200 ml. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ.ζάχαρη
4αυγά
Γέμισμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 βανιλλίνη
Κρέμα 300 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
60 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλλίνη
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, σε μία κατσαρόλα βράσε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνεις την θερμοκρασία και προσθέτεις το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι ν αρχίσει να πήζει! Αποσύρεις απο την φωτιά και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σπάτουλα καλά. Αφήνεις τη ζύμη να κρυώσει. Σε ταψί με λαδόκολλα βάλε με ένα κουταλάκι του γλυκού την ζύμη ή αν έχεις με κορνέ! Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 15-20. Μόλις ψηθούν άσε να κρυώσουν!
Για το γέμισμα, χτυπά την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αφρατεύει ρίξε σιγά σιγά την άχνη, το κακάο και την βανιλλίνη. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη! Γέμισε τα σουδάκια ένα ένα με κορνέ κι αν δεν έχεις κάνε μια τρύπα με την πίσω άκρη του κουταλιού και γέμισε έτσι!
Για την κρεμα, φτιάξε την κρέμα σοκολάτας τελευταία στιγμή! Βάλε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το κακάο. Βάλε σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει! Εκτός φωτιάς βάλε το βούτυρο και ανακάτεψε!
Για τη σύνθεση, βάλε σε ποτήρι από 7-8 σουδάκια, και περίχυσε με την ζέστη κρέμα σοκολάτας. Άφησε μισή ώρα να σταθεί και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...