Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφιτερόλ φουλ της σοκολάτας

Υλικά
Ζύμη 120 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
80 γρ. βούτυρο
200 ml. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ.ζάχαρη
4αυγά
Γέμισμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 βανιλλίνη
Κρέμα 300 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
60 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλλίνη
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, σε μία κατσαρόλα βράσε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνεις την θερμοκρασία και προσθέτεις το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι ν αρχίσει να πήζει! Αποσύρεις απο την φωτιά και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με σπάτουλα καλά. Αφήνεις τη ζύμη να κρυώσει. Σε ταψί με λαδόκολλα βάλε με ένα κουταλάκι του γλυκού την ζύμη ή αν έχεις με κορνέ! Ψησε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 15-20. Μόλις ψηθούν άσε να κρυώσουν!
Για το γέμισμα, χτυπά την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να αφρατεύει ρίξε σιγά σιγά την άχνη, το κακάο και την βανιλλίνη. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη! Γέμισε τα σουδάκια ένα ένα με κορνέ κι αν δεν έχεις κάνε μια τρύπα με την πίσω άκρη του κουταλιού και γέμισε έτσι!
Για την κρεμα, φτιάξε την κρέμα σοκολάτας τελευταία στιγμή! Βάλε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακάτεψε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το κακάο. Βάλε σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει! Εκτός φωτιάς βάλε το βούτυρο και ανακάτεψε!
Για τη σύνθεση, βάλε σε ποτήρι από 7-8 σουδάκια, και περίχυσε με την ζέστη κρέμα σοκολάτας. Άφησε μισή ώρα να σταθεί και σέρβιρε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια