Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ σοκολάτας με σάλτσα φράουλας

Απο τα πιο εύκολα κέικ, υπερσοκολατένιο χωρίς σοκολάτα αλλά με κακάο! Η σάλτσα φράουλας έρχεται και συμπληρώνει αυτό το υπέροχο κέικ!

Υλικά
Κέικ 170 γρ. Ζάχαρη
120 γρ. Αλεύρι
50 γρ. Κακάο
1 Βανιλλίνη
1 Αυγό
1 φλ. Γάλα
1 κ.γλ. Στιγμιαίο καφέ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σάλτσα φράουλας 100 γρ. Φράουλες ψιλοκομμένες
50 γρ. Νερό
50 γρ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Κέικ Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C! Σε ένα μπολ βάλε πρώτα τα υγρά και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και χτύπα με το μίξερ για πέντε λεπτάκια ή στο χέρι με σύρμα για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη! Βάλε το μείγμα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και ψήσε για 40-45 λεπτά!
Σάλτσα φράουλας Εκτός φωτιάς, βάλε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά! Ανακάτεψέ τα καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ, βάλε σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά!
Άσε να κρυώσει το κέικ και περίχυσε με την χλιαρή σάλτσα! Σέρβιρε με παγωτό βανίλια, σοκολάτα ή φράουλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια