Απο τα πιο εύκολα κέικ, υπερσοκολατένιο χωρίς σοκολάτα αλλά με κακάο! Η σάλτσα φράουλας έρχεται και συμπληρώνει αυτό το υπέροχο κέικ!
Υλικά
Κέικ 170 γρ. Ζάχαρη
120 γρ. Αλεύρι
50 γρ. Κακάο
1 Βανιλλίνη
1 Αυγό
1 φλ. Γάλα
1 κ.γλ. Στιγμιαίο καφέ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σάλτσα φράουλας 100 γρ. Φράουλες ψιλοκομμένες
50 γρ. Νερό
50 γρ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Κέικ Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C! Σε ένα μπολ βάλε πρώτα τα υγρά και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και χτύπα με το μίξερ για πέντε λεπτάκια ή στο χέρι με σύρμα για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη! Βάλε το μείγμα σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και ψήσε για 40-45 λεπτά!
Σάλτσα φράουλας Εκτός φωτιάς, βάλε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά! Ανακάτεψέ τα καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ, βάλε σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά!
Άσε να κρυώσει το κέικ και περίχυσε με την χλιαρή σάλτσα! Σέρβιρε με παγωτό βανίλια, σοκολάτα ή φράουλα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου