Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins τσουρεκιού

Αν σου αρέσει το τσουρέκι όμως θεωρείς ότι η διαδικασία του είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη τότε αυτή είναι η συνταγή σου! Με όλα τα αρώματα και την αφράτη υφή του τσουρεκιού!

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
250 γρ. γάλα
400 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. μαχλέπι
½ κ.γ. κακουλέ
1 κ.γ. δάκρυα μαστίχας
Φιλέ αμυγδάλου
Ένας κρόκος διαλυμένος με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Παίρνεις μια κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη που έχεις για να χρησιμοποιήσεις. Τη βάζεις στο μούλτι και προσθέτεις τα μυρωδικά μας (μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα). Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα. Αδειάζεις το μίγμα στην υπόλοιπη ζάχαρη που έχουμε για να χρησιμοποιήσεις και ανακατεύεις ώστε να πάει παντού. Χτυπάς τη μαργαρίνη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτεις τη ζάχαρη με τα μυρωδικά που έχεις προσθέσει. Συνεχίζεις το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχεις ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτεις τα αυγά ένα ένα και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνεις το γάλα και συνεχίζεις μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα. Τέλος βάζεις το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Μοιράζεις το μίγμα σε φορμάκια για μάφιν που έχεις αλείψει με βούτυρο καλά, αλείφεις με ελαφρά (όσο γίνεται), πασπαλίζεις με φιλέ αμυγδάλου και ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Για να δεις αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζεις στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, αν βγουν καθαρά τότε το κέικ μας έχει ψηθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!