Αν σου αρέσει το τσουρέκι όμως θεωρείς ότι η διαδικασία του είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη τότε αυτή είναι η συνταγή σου! Με όλα τα αρώματα και την αφράτη υφή του τσουρεκιού!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
250 γρ. γάλα
400 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. μαχλέπι
½ κ.γ. κακουλέ
1 κ.γ. δάκρυα μαστίχας
Φιλέ αμυγδάλου
Ένας κρόκος διαλυμένος με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Παίρνεις μια κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη που έχεις για να χρησιμοποιήσεις. Τη βάζεις στο μούλτι και προσθέτεις τα μυρωδικά μας (μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα). Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα. Αδειάζεις το μίγμα στην υπόλοιπη ζάχαρη που έχουμε για να χρησιμοποιήσεις και ανακατεύεις ώστε να πάει παντού. Χτυπάς τη μαργαρίνη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτεις τη ζάχαρη με τα μυρωδικά που έχεις προσθέσει. Συνεχίζεις το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχεις ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτεις τα αυγά ένα ένα και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνεις το γάλα και συνεχίζεις μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μίγμα. Τέλος βάζεις το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Μοιράζεις το μίγμα σε φορμάκια για μάφιν που έχεις αλείψει με βούτυρο καλά, αλείφεις με ελαφρά (όσο γίνεται), πασπαλίζεις με φιλέ αμυγδάλου και ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Για να δεις αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζεις στο εσωτερικό του μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, αν βγουν καθαρά τότε το κέικ μας έχει ψηθεί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου