Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαγειρίτσα της γιαγιάς

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλύνε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζεις σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβεις τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζεις. Ανακατεύειε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνεις το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνεις. Μετά από 5΄ προσθέτεις 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτεις και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζεις για 40΄. Περίπου 20΄ πριν κατεβάσεις τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνεις το ρύζι. Για το αυγολέμονο: Χτυπάς τα ασπράδια. Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και ρίχνεις λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Πάρε ζωμό από το φαγητό και αραιώνεις το αυγολέμονο. Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζεις για 2΄-3΄ και σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια