Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα ζεματίζεις σε βραστό νερό για 10΄. Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβεις τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνεις το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζεις. Ανακατεύειε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνεις το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνεις. Μετά από 5΄ προσθέτεις 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτεις και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζεις για 40΄. Περίπου 20΄ πριν κατεβάσεις τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνεις το ρύζι. Για το αυγολέμονο: Χτυπάς τα ασπράδια. Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και ρίχνεις λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Πάρε ζωμό από το φαγητό και αραιώνεις το αυγολέμονο. Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράζεις για 2΄-3΄ και σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου