Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικό κοκορέτσι

Υλικά
2 συκωταριές αρνίσιες
1 κιλό γλυκάδια
2 μπόλιες αρνίσιες
2 κιλά έντερα αρνίσια
Χυμό από 3 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Ξεκινάμε με το πλύσιμο των εντέρων. Αρχικά, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε και μεταφέρουμε τη λεκάνη στον νεροχύτη.


Ανοίγουμε το έντερο με τα δάχτυλα ή με βελόνα πλεξίματος και περνάμε την άκρη του στη βρύση. Αφήνουμε το νερό να τρέξει μέσα βοηθώντας με το χέρι να βγει από την άλλη άκρη.


Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο σε λεκάνη με χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.


Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια, τα στεγνώνουμε με χαρτί ή πετσέτα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τα βάζουμε σε διαφορετικά λεκανάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τους προσθέτουμε ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Περνάμε εναλλάξ τα εντόσθια στη σούβλα, ανάλογα με τις ποσότητες που έχουμε από το καθένα. Καλύπτουμε κατά μήκος με την μπόλια και στη συνέχεια ξεκινάμε το τύλιγμα κάνοντας την άκρη του εντέρου κόμπο στην αρχή της σούβλας. Τυλίγουμε ?όχι πάρα πολύ σφιχτά? μέχρι να τελειώσει το πρώτο έντερο. Μόλις τελειώσει, παίρνουμε το επόμενο, του κάνουμε έναν μικρό κόμπο και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να καλυφθούν τα εντόσθια. Αποθηκεύουμε το κοκορέτσι όρθιο μέσα σε λεκάνη, τυλιγμένο με πανί ή μεμβράνη κουζίνας.


Βάζουμε το κοκορέτσι σε απόσταση κοντινή στη φωτιά στην αρχή και γυρνάμε τη σούβλα αρκετά γρήγορα. Μόλις πάρει χρώμα, το μεταφέρουμε σχετικά μακριά από τη φωτιά και το ψήνουμε για 1½ με 2 ώρες, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και όσο γυρνάει τρύπησέ το με ένα πιρούνι να φύγουν τα υγρά και να ψηθεί εσωτερικά!



The Crrrispy 🍴

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!