Υλικά
2 συκωταριές αρνίσιες
1 κιλό γλυκάδια
2 μπόλιες αρνίσιες
2 κιλά έντερα αρνίσια
Χυμό από 3 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ξεκινάμε με το πλύσιμο των εντέρων. Αρχικά, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα ξεπλένουμε και μεταφέρουμε τη λεκάνη στον νεροχύτη.
Ανοίγουμε το έντερο με τα δάχτυλα ή με βελόνα πλεξίματος και περνάμε την άκρη του στη βρύση. Αφήνουμε το νερό να τρέξει μέσα βοηθώντας με το χέρι να βγει από την άλλη άκρη.
Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο σε λεκάνη με χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Πλένουμε καλά όλα τα εντόσθια, τα στεγνώνουμε με χαρτί ή πετσέτα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τα βάζουμε σε διαφορετικά λεκανάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, τους προσθέτουμε ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Περνάμε εναλλάξ τα εντόσθια στη σούβλα, ανάλογα με τις ποσότητες που έχουμε από το καθένα. Καλύπτουμε κατά μήκος με την μπόλια και στη συνέχεια ξεκινάμε το τύλιγμα κάνοντας την άκρη του εντέρου κόμπο στην αρχή της σούβλας. Τυλίγουμε ?όχι πάρα πολύ σφιχτά? μέχρι να τελειώσει το πρώτο έντερο. Μόλις τελειώσει, παίρνουμε το επόμενο, του κάνουμε έναν μικρό κόμπο και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να καλυφθούν τα εντόσθια. Αποθηκεύουμε το κοκορέτσι όρθιο μέσα σε λεκάνη, τυλιγμένο με πανί ή μεμβράνη κουζίνας.
Βάζουμε το κοκορέτσι σε απόσταση κοντινή στη φωτιά στην αρχή και γυρνάμε τη σούβλα αρκετά γρήγορα. Μόλις πάρει χρώμα, το μεταφέρουμε σχετικά μακριά από τη φωτιά και το ψήνουμε για 1½ με 2 ώρες, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και όσο γυρνάει τρύπησέ το με ένα πιρούνι να φύγουν τα υγρά και να ψηθεί εσωτερικά!
The Crrrispy 🍴
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου