Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψωμί με ελιές και κρεμμύδια

Εμπλουτισμένο και τραγανό ψωμάκι!

Υλικά
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φακελάκι μαγιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλ. φέτα τριμένη με το χέρι
1 χούφτα ελιές ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. χοντροσπασμένο πιπέρι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο μόνο τα φυλλαράκια
1 ποτήρι νερό και λίγο ακομα
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίξε το αλεύρι κάνε μια λακκουβίτσα και βάλε εκεί την μαγιά την ζάχαρη το βούτυρο λιωμένο όχι να καίει ανακάτεψε λίγο. Ρίξε τα υπόλοιπα υλικά. Πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό και ζύμωσε ωσπου να μην κολλάει. Κάνε ενα μικρό καρβελάκι και βάλε το σε λαδομένο ταψί! Χάραξέ το με το μαχαιρι και άλειψε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, πασπάλισε με λίγο κρεμμύδι, με τα πιπεριά και το δεντρολίβανο. Άσε μια ώρα σκεπασμένο σε ζεστό σημείο να φουσκώσει. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μια ώρα περίπου.

ΤΙΡ
Το ψωμάκι πρέπει όταν το χτυπάς στον πάτο να ακούγεται ένας υπόκοφος ήχος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια