Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερπορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ

Πανεύκολο, νόστιμο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι!

Υλικά
Κέικ: 2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
¾ φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
⅓ φλ. ηλιέλαιο
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλλα
Γλάσσο: Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Κέικ: Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα και τον χυμό! Αυτά τα δύο υλικά πρέπει να τα αναμείξεις πάνω απο το μπολ να αφρίσει η σόδα, να δράσει! Βάλε όλον τον χυμό και ανακατέψτε καλά με σύρμα ή πιρουνάκι και αν βαριέσαι δύο λεπτά στο μίξερ κι έτοιμο! Ψήσε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180°C για μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει απο πάνω και να στεγνώσει!
Γλάσσο: Ανακάτεψε τα δύο υλικά κρύα, να μην κάνει κόμπους το κορν φλάουρ, και βάλε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει λίγο! Άσε να κρυώσει και μετά ρίξε πάνω στο κέικ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...