Πανεύκολο, νόστιμο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι!
Υλικά
Κέικ: 2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
¾ φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
⅓ φλ. ηλιέλαιο
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλλα
Γλάσσο: Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Κέικ: Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα και τον χυμό! Αυτά τα δύο υλικά πρέπει να τα αναμείξεις πάνω απο το μπολ να αφρίσει η σόδα, να δράσει! Βάλε όλον τον χυμό και ανακατέψτε καλά με σύρμα ή πιρουνάκι και αν βαριέσαι δύο λεπτά στο μίξερ κι έτοιμο! Ψήσε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180°C για μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει απο πάνω και να στεγνώσει!
Γλάσσο: Ανακάτεψε τα δύο υλικά κρύα, να μην κάνει κόμπους το κορν φλάουρ, και βάλε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει λίγο! Άσε να κρυώσει και μετά ρίξε πάνω στο κέικ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου