Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερπορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ

Πανεύκολο, νόστιμο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι!

Υλικά
Κέικ: 2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
¾ φλ. ζάχαρη
1 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
⅓ φλ. ηλιέλαιο
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλλα
Γλάσσο: Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Κέικ: Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα και τον χυμό! Αυτά τα δύο υλικά πρέπει να τα αναμείξεις πάνω απο το μπολ να αφρίσει η σόδα, να δράσει! Βάλε όλον τον χυμό και ανακατέψτε καλά με σύρμα ή πιρουνάκι και αν βαριέσαι δύο λεπτά στο μίξερ κι έτοιμο! Ψήσε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180°C για μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει απο πάνω και να στεγνώσει!
Γλάσσο: Ανακάτεψε τα δύο υλικά κρύα, να μην κάνει κόμπους το κορν φλάουρ, και βάλε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει λίγο! Άσε να κρυώσει και μετά ρίξε πάνω στο κέικ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια