Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιμάμ μπαϊλντί

Η νηστίσιμη και ελαφριά εκδοχή από τα αγαπημένα παπουτσάκια!

Υλικά
3 μελιτζάνες κομμένες στη μέση και χαραγμένες
6 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τοματοπολτό
1 ντομάτας λιωμένη στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση
Κόψε τις μελιτζάνες κάθετα. Χάραξέ τες βαθιά χωρίς να την τρυπήσεις. Ρίχνεις χοντρό αλάτι και αφήνεις μια ώρα σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα τις στίβεις να φύγει η πικράδα και βάζεις σε ένα ταψί. Ψήνεις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Παράλληλα φτιάξε την γέμιση. Βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται σε ένα τηγάνι. Κόψε τα κρεμμύδια σε φέτες και ρίξτα στο λάδι. Άφησε να μαραθούν λίγο, βάλε το σκόρδο και τα μπαχάρια να αρωματιστεί. Πρόσθεσε τον τοματοπολτό και σόταρε καλά. Τέλος βάλε τις ντομάτες που έχεις κάνει πολτό στο μούλτι, αλατοπιπέρωσε και βράσε για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και βάλε τον στη γέμιση στο τέλος. Ανακάτεψε και γέμισε τις μελιτζάνες. Συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά. Αν δεν το θέλεις για νηστίσιμο, μπορείς να χοντροτρίψεις φέτα πριν το βάλεις στο φούρνο πάνω από την γέμιση.

Υ. Γ. Στη φίλη μου Μάγδα που νηστεύει όλη την Σαρακοστή και με έχει επιστρατεύσει να τις βρίσκω τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια