Η νηστίσιμη και ελαφριά εκδοχή από τα αγαπημένα παπουτσάκια!
Υλικά
3 μελιτζάνες κομμένες στη μέση και χαραγμένες
6 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τοματοπολτό
1 ντομάτας λιωμένη στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Κόψε τις μελιτζάνες κάθετα. Χάραξέ τες βαθιά χωρίς να την τρυπήσεις. Ρίχνεις χοντρό αλάτι και αφήνεις μια ώρα σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα τις στίβεις να φύγει η πικράδα και βάζεις σε ένα ταψί. Ψήνεις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Παράλληλα φτιάξε την γέμιση. Βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται σε ένα τηγάνι. Κόψε τα κρεμμύδια σε φέτες και ρίξτα στο λάδι. Άφησε να μαραθούν λίγο, βάλε το σκόρδο και τα μπαχάρια να αρωματιστεί. Πρόσθεσε τον τοματοπολτό και σόταρε καλά. Τέλος βάλε τις ντομάτες που έχεις κάνει πολτό στο μούλτι, αλατοπιπέρωσε και βράσε για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ψιλόκοψε τον μαϊντανό και βάλε τον στη γέμιση στο τέλος. Ανακάτεψε και γέμισε τις μελιτζάνες. Συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά. Αν δεν το θέλεις για νηστίσιμο, μπορείς να χοντροτρίψεις φέτα πριν το βάλεις στο φούρνο πάνω από την γέμιση.
Υ. Γ. Στη φίλη μου Μάγδα που νηστεύει όλη την Σαρακοστή και με έχει επιστρατεύσει να τις βρίσκω τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου