Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κροκέτες μπακαλιάρου με χυλό μπύρας

Εν όψη 25ης Μαρτίου μια διαφορετική έκδοση του κλασικού (για την ημέρα) μπακαλιάρου, σε κροκέτες! Ιδανική συνταγή για να "κρύψεις" το ψάρι από τα παιδιά αλλά και από εκείνους που δεν είναι λάτρεις της συγκεκριμένης παράδοσης!

Υλικά
500 γραμ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και ξαλμυρισμένος
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 μικρό κουτάκι μπύρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αν είναι παστός, πρέπει να τον ξαλμυρίσεις. Κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τοποθέτησέ τον από την προηγούμενη μέρα σε μπολ. Τον σκεπάζεις με νερό, τον βάζεις στο ψυγείο και τον αφήνεις για μια μέρα, αλλάζοντας το νερό κάθε 4 ώρες, τουλάχιστον πέντε φορές. (Όσο πιο συχνά αλλάζεις το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει). Αφού ξαλμυρίσει τον αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά, τραβάς και αφαιρείς το δέρμα και τυχόν κόκκαλα, που υπάρχουν. Αν είναι κατεψυγμένος, τον αφήνεις να ξεπαγώσει, τραβάς κι αφαιρείς το δέρμα και όσα κόκκαλα έχει και τον κόβεις σε κομμάτια. Με τα δάχτυλα μαδάς τον μπακαλιάρο σε ίνες, τον βάζεις σε μπολ και προσθέτεις μέσα το αυγό, ελαφρά χτυπημένο και την μπύρα. Ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από αλεύρι και προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίξε λίγο-λίγο το αλεύρι με ένα κουτάλι και ανακάτεψε μέχρι να φτιάξεις ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό. Ανακάτεψε πολύ καλά, να αναμειχθεί ο χυλός και έπειτα αφήνεις το μείγμα σκεπασμένο, στο ψυγείο, για τουλάχιστον 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχεις ένα κουτάλι σε νερό, παίρνεις κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζεις τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί, να απορροφήσει το πολύ λάδι και να στραγγίσουν. Σέρβιρε με σκορδιαλιά φυσικά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια