Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκόξινες γαρίδες

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. νερό ζεστό
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ μηλόξυδο
2 κ.σ ηλιέλαιο
½ κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
½ σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το μισό κορν φλάουρ. Ρίξε τον κύβο λαχανικών στο ζεστό νερό και όταν διαλυθεί προσθέτεις το υπόλοιπο, το ξύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Ζεσταίνεις σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Ρίξε στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρεις για 3-4 λεπτά. Βγάζεις τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάλτες σε ένα μπολ. Στο τηγάνι ρίξε τα κρεμμύδια και σοτάρεις για λίγο. Τέλος ρίξε το μείγμα με το ζωμό και άσε να δέσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...