Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκόξινες γαρίδες

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. νερό ζεστό
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ μηλόξυδο
2 κ.σ ηλιέλαιο
½ κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
½ σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το μισό κορν φλάουρ. Ρίξε τον κύβο λαχανικών στο ζεστό νερό και όταν διαλυθεί προσθέτεις το υπόλοιπο, το ξύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Ζεσταίνεις σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Ρίξε στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρεις για 3-4 λεπτά. Βγάζεις τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάλτες σε ένα μπολ. Στο τηγάνι ρίξε τα κρεμμύδια και σοτάρεις για λίγο. Τέλος ρίξε το μείγμα με το ζωμό και άσε να δέσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια