ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. νερό ζεστό
1 κύβος λαχανικών
2 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ μηλόξυδο
2 κ.σ ηλιέλαιο
½ κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
½ σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το μισό κορν φλάουρ. Ρίξε τον κύβο λαχανικών στο ζεστό νερό και όταν διαλυθεί προσθέτεις το υπόλοιπο, το ξύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά. Ζεσταίνεις σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Ρίξε στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρεις για 3-4 λεπτά. Βγάζεις τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάλτες σε ένα μπολ. Στο τηγάνι ρίξε τα κρεμμύδια και σοτάρεις για λίγο. Τέλος ρίξε το μείγμα με το ζωμό και άσε να δέσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου