Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλαμαράκια τηγανιτά

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι και Λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζεις τα καλαμαράκια, τα πλένεθς και τα κόβεις σε ροδέλες. Τα αλευρώνεις καλά, ένα-ένα και τα τινάζεις λίγο, να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνεις καλά μπόλικο λάδι, σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζεις λίγα καλαμαράκια για 2'-3'. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζεις και τα αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζεις ρίχνεις λεμονάκι κι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...