Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλαμαράκια τηγανιτά

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι και Λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζεις τα καλαμαράκια, τα πλένεθς και τα κόβεις σε ροδέλες. Τα αλευρώνεις καλά, ένα-ένα και τα τινάζεις λίγο, να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνεις καλά μπόλικο λάδι, σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζεις λίγα καλαμαράκια για 2'-3'. Μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζεις και τα αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζεις ρίχνεις λεμονάκι κι έτοιμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια