Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιτσογουρουνάκια

Ας παίξουμε! Πιτσάκια σε σχήμα γουρουνάκι! Παιχνιδιάρικα, πεντανόστιμα και εύκολα! Φτιάξε τα και βάλε στο μπουφέ του παιδικού πάρτι και εντυπωσίασε! Το ζυμάρι είναι αφράτο και τραγανό! Γέμισε με ότι  θέλεις!

Υλικά
Ζύμη: 3 φλ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
½ κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
⅔ φλ. ζεστο γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Γέμιση: 200 γρ. ζαμπόν
200 γρ. γκούντα
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
5 κ.σ. κέτσαπ
Μαύρο πιπέρι κόκκους
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Ζύμη: Ζυμώνεις όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, προσέχοντας να μην έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι και το ξύδι γιατί δεν θα φουσκώσει. Ζυμώνεις άλλα 5 λεπτά στον πάγκο με αλευράκι για να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνεις ελαφρά ενα μπωλ. Βάλε την ζύμη και άλειψε από πανω με λίγο λάδι να μη στεγνώσει και ξεραθεί. Σκέπασε με πετσέτα κουζίνας και άσε μια ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Γέμιση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί έκτος από τους κόκκους πιπεριού.
Συναρμολόγηση: Κόβεις τη ζύμη σε 10-15 μερίδες ανάλογα το μέγεθος που θέλεις να έχουν τα γουρουνάκια σου! Άνοιξε στην παλάμη σου το κάθε ζυμαράκι, βάλε λίγη γέμιση στο κέντρο, τύλιξε καλά και βάλε σε ταψί με λαδόκολλα! Με το ένα μπαλάκι ζύμη δημιούργησε μύτες, αυτιά και ουρίτσες! Με τους κόκκους πιπεριού κάνε τα μάτια! Άλειψε με τον κρόκο αραιωμένο με το αυγό να γυαλίσει! Ψήσε τα γουρουνάκια στους 200°C για 20-25 λεπτά να χρυσίσουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια