Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολατένιο ψωμί

Κέικ σοκολάτας; Φάγαμε! Cupcakes σοκολάτας; Φάγαμε! Σουφλέ σοκολάτας;  Φάάάγαμε! Ψωμί σοκολάτας;;;

Υλικά
390 γρ. αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλλίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
4 κ.σ. κακάο
2 κ.γλ. καφές στιγμής
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
360 γρ. γάλα

Εκτέλεση
Ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τον καφέ, το ξύσμα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη βανιλλίνη σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Ανέμειξε τα δύο μείγματα και άδειασε το τελικό μείγμα σε βουρωμένη φόρμα του κέικ και ψήσε στους 180°C για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια